08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Kültür Sanat TUGFO AKM'de Unutulmaz Bir Konser Verdi

TUGFO AKM'de Unutulmaz Bir Konser Verdi

TUGFO, 24 Temmuz'da konser programının ikinci durağı olan Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) müzikseverlerle buluştu. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TUGFO AKM'de Unutulmaz Bir Konser Verdi

Sabancı Vakfı'nın kurulmasına öncülük ettiği ve ana destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası'nın 2024 turnesi hız kesmeden devam ediyor. 

Orkestra, 24 Temmuz'da konser programının ikinci durağı olan Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) müzikseverlerle buluştu. Dinleyicilere unutulmaz bir deneyim sundu. TUGFO, 10 Ağustos tarihine kadar Hollanda, İtalya ve Almanya'daki önemli konser salonlarında konserler vereceğini duyurdu. 

Orkestra Performansıyla Kendisine Hayran Bıraktı

Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, İstanbul'daki merakla beklenen konserini AKM'nin 2 bini aşkın seyirci kapasitesine sahip Türk Telekom Opera Salonu'nda gerçekleştirdi. Orkestra, geniş repertuvarıyla dinleyicileri bir kez daha kendine hayran bıraktı. 

Piyanist Daniel Ciobanu'nun eşlik ettiği gecede, Hector Berlioz, Sergey Rahmaninov, Ege Gür ve Sergey Prokofiev'in eserleri çalındı. Genç besteci Ege Gür'ün geçtiğimiz yıl deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin anısına bestelediği 'Görünmez Olanın İmgesi' ilk kez müzikseverlerle buluştu. 

Birçok Festival ve Konser Salonlarında Hayranlarıyla Buluşacak

Türkiye'deki konservatuarlarda okuyan 16-22 yaş arasındaki sınavla seçilen 80 genç müzisyenden oluşan orkestra, yurt dışı turnesinde Amsterdam, Venedik ve Berlin gibi sanat merkezlerinde izleyicileriyle buluşuyor. Yurt dışı turnesinin ilk durağı, 26 Temmuz'da Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan prestijli Concertgebouw oluyor. 

28 Temmuz'da İtalya'daki Salo Festivali'nde sahne alıyor. 30 Temmuz'da Venedik'teki Scuola Grande di San Rocco'da müzikseverlere keyifli bir dinleti sunması bekleniyor. Ekip, sezonun son konserini 10 Ağustos'ta Berlin'deki Konzerthaus konser salonunda vermeye hazırlanıyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akbank Emeklilere Müjdeyi Verdi: 15.000 TL Cebe Girecek

Akbank Emeklilere Müjdeyi Verdi: 15.000 TL Cebe Girecek

Sponsorlu bağlantılar