Haber.com Sağlık Aile Hekimliği Mitingi Ankara'yı Salladı!

Aile Hekimliği Mitingi Ankara'yı Salladı!

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu'ndan Büyük Ankara Mitingi! Aile hekimliği mitingi başkentte çarpıcı bir iz bıraktı. İşte, miting alanından öne çıkanlar!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aile Hekimliği Mitingi Ankara'yı Salladı!

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından bugün başkent Ankara'da düzenlenen 'Büyük Aile Hekimliği Mitingi' tüm Türkiye'de gündem oldu. Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Taslağı’na ve Sağlıkta şiddete tepki göstermek amacıyla düzenlenen mitinge siyasetçiler, doktorlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sağlıkta şiddete, mobinge, hak kayıplarına, adaletsizliklere dur demek üzere toplanan kalabalık, "Mustafa Kemal'in doktorlarıyız" diye slogan attı.

Büyük Aile Hekimliği Mitingi - Neler Yaşandı?

Büyük Ankara Mitingi sözcüsü AHEF Başkanı Türkü Yağmur Nehir oldu. Nehir, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının Aile Sağlığı Merkezlerinde insan üstü tempoyla çalışması bir yana, hukuksuzluklar ile mücadele ettiğini belirtti. 

"Biz lafa değil, icraata bakarız" diyen Nehir, yönetmeliğin bir an evvel değişmesi gerektiğine şu sözlerle vurgu yaptı: "Sağlık Bakanı göreve geldiği günden beri aile hekimliğini güçlendireceğini, koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyeceğini söyleyip duruyor. Ancak yaptığı ilk icraat mesleki onurumuzu zedeleyen, haklarımızı gasp eden ve geleceğimizi belirsizliğe sürükleyen maddelerle donatılmış zulüm yönetmeliği."

Mitingde hekimlerin bir kısmı üzerinde "Aile hekimlerine-El Fatiha" yazan tabutu taşıyıp, sembolik bir cenaze töreniyle Sağlık Bakanlığı'na tepkisini gösterdi.

Büyük Aile Hekimliği Mitingine katılan isimlerden biri de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu. Davutoğlu, "Bir kere yöntemi yanlış olan şeyin neticesi de doğru olmaz. Sağlık Bakanlığı'na sesleniyorum, aile hekimliği ile ilgili bir düzenleme yapacaksanız ki yapmalısınız önce soracağınız bu çileyi çeken aile hekimleridir." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kapımız Suriye'den ve Lübnan'dan gelecek mültecilere açık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kapımız Suriye'den ve Lübnan'dan gelecek mültecilere açık'