Haber.com Sağlık Çocuklar Hasta Olmamasına Rağmen Geceleri Neden Öksürür?

Çocuklar Hasta Olmamasına Rağmen Geceleri Neden Öksürür?

Çocuklarda gece öksürüğü oldukça yaygın görülen bir sorundur. Peki, hasta olmamalarına rağmen çocuklar neden geceleri daha sık öksürür?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Çocuğunuzun inatçı gece öksürüğü sizi ve onu ayakta mı tutuyor? Özellikle de tamamen sağlıklı göründükleri halde geceleri öksüren çocuklarda çeşitli sorunlar olabilir. Uzmanlar bu konuda bazı pratik ipuçları verdi.

Çocuklarda İnatçı Öksürük Ne Anlama Gelir?

Çocuğunuz geceleri başka bir hastalık belirtisi olmadan öksürüyorsa, bunun birkaç kötü nedeni olabilir, örneğin:

Post-Enfeksiyöz Öksürük

Bu, bir çocuğun geceleri başka bir hastalık belirtisi olmadan öksürmesinin en yaygın nedenlerinden biridir. Soğuk algınlığı belirtilerinin geçmesi bir veya iki hafta sürse de öksürükler daha uzun sürebilir.

Çocuğunuzda solunum sinsityal virüsü (RSV) veya öksürüğün devam ettiği başka bir virüs olabilir. Bazen, çocuğunuz için rahatsız edici olmadığı sürece izlenir ve beklenir. Genellikle, öksürük üç haftadan uzun sürerse, ele alınmalıdır.

Antibiyotikler genellikle virüs kaynaklı öksürükler için faydalı değildir. Ancak kulak enfeksiyonu, sinüs enfeksiyonu veya zatürre gibi farklı bir altta yatan enfeksiyon varsa, doktor önerisiyle kullanılabilir.

Asit Reflü

Asit reflü öksürüğe neden olabilir.

Boğazınıza ne kadar çok asit gelirse, temizlemek için o kadar çok öksürürsünüz ve ne kadar çok öksürürseniz, o kadar çok asit çıkar. Bu bir kısır döngüdür.

Alerjiler

Alerjilerden kaynaklanan geniz akıntısı çocuklarda öksürüğü tetikleyebilir. Aşırı mukus boğazın arkasından aşağı doğru damlar ve hava yollarını tahriş eder. Ek olarak, polen veya toz bağışıklık sisteminde iltihaplanmaya neden olabilir ve vücut tahriş edici maddeleri temizlemeye çalışırken öksürüğe yol açabilir.

Çocuğunuz geceleri öksürmeyi durduramıyorsa ve bu durum onun uykusunu ve sağlıklı büyümesini engelliyorsa, mutlaka bir uzmana başvurun.

Alerji gibi astım hastalığı da inatçı öksürük nöbetlerinin güçlü bir sebebidir.

Peki, geçmeyen öksürük durumunda ne yapılabilir?

Çocuklarda İnatçı Öksürük İçin Çareler

  • Alerji/astım ilacı varsa kullanmak
  • Bol miktarda sıvı içirmen
  • Yatmadan önce bal yedirmek
  • Buruna tuzlu su çekmek
  • Buhar ve nemlendiriciden faydalanmak
  • Yastığını yükseltmek
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *