Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Sağlık Dünya Sağlık Örgütü: Türkiye'de Obezite Oranı Yüzde 94'e Ulaşacak!

Dünya Sağlık Örgütü: Türkiye'de Obezite Oranı Yüzde 94'e Ulaşacak!

Dünya Sağlık Örgütü’nden korkutan açıklama! Türkiye'de obezite oranı o tarihte yüzde 94'e ulaşacak!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünya Sağlık Örgütü: Türkiye'de Obezite Oranı Yüzde 94'e Ulaşacak!

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) raporuna göre, Türkiye'de obezite oranının 2060 yılına kadar yüzde 94'e ulaşması bekleniyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye'yi obezite oranlarında en fazla artış beklenen ülkeler arasında belirledi. 2060 yılına gelindiğinde nüfusun %94'ünün obez olabileceği tahmin edildi.

2060 Yılında Dünyada Obezite Oranının Yüzde 70'lere Ulaşması Bekleniyor

İstanbul'da düzenlenen uluslararası obezite konferansında, Hipertansiyon ve Ateroskleroz Derneği Başkanı profesör Dr. Serap Erdine ve Cordoba Üniversitesi'nden profesör Dr. Manuel Tena-Sempere gibi önemli isimlerin de aralarında bulunduğu uzmanlar, obezitenin küresel bir sağlık krizi olduğu yönündeki endişelerini dile getirdi.

Avrupa Birliği'nin 10,9 milyon dolar bütçeyle finanse ettiği "EprObes" ya da kısaca Obezitenin Erken Önlenmesi adı verilen büyük bir araştırma projesi , Türkiye , İspanya, Polonya, Almanya, Belçika, Estonya, Litvanya, Fransa ve Danimarka'nın da aralarında bulunduğu dokuz ülkede gerçekleştirilecek.

Çalışmada obeziteye katkıda bulunan genetik, çevresel ve yaşam tarzı etkileri gibi çeşitli faktörler incelenecek. Araştırmanın sonuçları, sağlık hizmeti sağlayıcıları ve politika yapıcılar için tedbir ve öneriler sağlamak amacıyla yapay zeka kullanılarak değerlendirilecek.

Projenin tartışıldığı konferansta Dr. Erdine, Türkiye'de obeziteye acilen çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Erdine, "Şu anda Türk nüfusunun %20'si obez ve %35'i fazla kilolu. 2060 yılına kadar Türkiye'de obezitenin %94'e ulaşması bekleniyor ki bu da halk sağlığı için önemli bir tehdit" diyerek vatandaşları uyardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Haşim Safiyuddin Öldürüldü mü? Hizbullah'ın Yeni Lideri Olacaktı! Safiyuddin'e Ulaşılamıyor!

Haşim Safiyuddin Öldürüldü mü? Hizbullah'ın Yeni Lideri Olacaktı! Safiyuddin'e Ulaşılamıyor!