19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Sağlık Maymun Çiçeği Virüsü Bir Ülkede Daha Görüldü: Bu Kez Daha Bulaşıcı!

Maymun Çiçeği Virüsü Bir Ülkede Daha Görüldü: Bu Kez Daha Bulaşıcı!

Dünya Sağlık Örgütü, Maymun Çiçeği virüsü salgınıyla alakalı küresel acil durum ilan etmişti. Şimdi ise daha bulaşıcı varyantıyla İsveç'te de görüldü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Maymun Çiçeği Virüsü Bir Ülkede Daha Görüldü: Bu Kez Daha Bulaşıcı!

BBC, Perşembe günü bir haber yayınladı. İsveç makamları, Afrika dışındaki ilk enfeksiyonun ülkelerinde tespit edildiği bilgisini kamuoyuna aktardı. DSÖ, Maymun Çiçeği virüsüne önlem olarak Çarşamba günü küresel acil durum ilan etti.

DSÖ, Kasım ayında bir açıklama gerçekleştirdi. Bu bağlamda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ilgili hastalığın cinsel yolla geçtiğini doğrulamıştı. Afrikalı bilim insanları hastalığın kontrol altına alınması hususunda zor bir süreç geçebileceği konusunda uyarmıştı.

Kuzey Amerika ve Avrupa'daki maymun çiçeği salgınları, aşılar ve antiviral tedavilerle kontrol altına alındı. Ancak Afrika kıtasının bazı bölgelerinde hala hiç aşı bulunmuyor.

Afrika kıtasında en çok etkilenen ülke, Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DRC) oldu. Bu yıl gerçekleşen en büyük salgında 12.000'den fazla vaka görülürken, 470 ölüm kaydedildi.

Güney Afrika'da en son 2022 yılında bir maymun çiçeği vakası gözlemlenmişti. Bu yıl itibariyle yeni bir salgından daha haber geldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2024?

DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2024?

Sponsorlu bağlantılar