08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan Beşar Esad'a Zeytin Dalı Uzatmıştı: Suriye'den Yanıt Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beşar Esad'a Zeytin Dalı Uzatmıştı: Suriye'den Yanıt Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esed'e normalleştirme çağrısında bulunmasının ardından, Suriye'den açıklama geldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beşar Esad'a Zeytin Dalı Uzatmıştı: Suriye'den Yanıt Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normale dönmesi konusunda Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esed'e çağrıda bulunmuştu. Suriye'den beklenen yanıt geldi. İşte, o açıklama!

Suriye'den Erdoğan'a Yanıt

Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklama şöyle:

"Suriye ve Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden terörist gruplarla mücadelede arzu edilen sonuçların elde edilmesi için net temellere dayanması gerekmektedir. İki ülke arasındaki ilişkilerin, 2011 öncesindeki duruma dönülmesi halinde tekrar normalleşmesi mümkündür."

"Suriye Arap Cumhuriyeti devletlerin çıkarlarının düşmanlık veya çatışmaya değil, sağlıklı ilişkilere dayandığına inanır. Normalleşme çabalarına her zaman açık ve istekliyiz. Suriye topraklarında yasa dışı olarak bulunan güçler çekilmelidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve dolayısıyla Beşar Esad ile arayı düzeltmek istediğini NATO Zirvesi’nde de belirtmişti. Bunun üzerine, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı mevkidaşıyla görüşmesi için görevlendirmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lazio'ya Veda Etti Kartal'a Geldi! Ciro Immobile Kimdir?

Lazio'ya Veda Etti Kartal'a Geldi! Ciro Immobile Kimdir?

Sponsorlu bağlantılar