Kayserililer, Özgür Özel'in talihsiz açıklamasına tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in "Kayseri'de alkollü mekan yok" açıklamasına Kayserili vatandaşlar tepki gösterdi.

Kayserililer, Özgür Özel'in talihsiz açıklamasına tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim çalışmaları kapsamında katıldığı bir canlı yayında, AK Parti'nin yönettiği şehirlerde içkili mekan olmamasına tepki gösterdi. Özel, Kayseri ve Konya gibi uzun süredir AK Parti tarafından yönetilen şehirlerde oteller dışında alkollü mekan bulunmadığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Kayseri ve Konya gibi AK Parti'nin uzun süredir yönettiği yerlerde oteller dışında hiçbir içkili mekan yok. Eğer eskiden Turizm Bakanlığından ruhsat almışlarsa, o zaman otelde olabiliyor. Ancak zemin kata izin vermiyorlar. Sadece en üst kata izin veriyorlar. Alkol ruhsatı da hiç vermiyorlar. Öyleyse, hadi alın yanınıza bir tane misafirinizi ve iki tane yabancı turisti alıp, Kayseri'deki bir balık restoranına gidip bir bardak beyaz şarap isteyin bakalım."

"ACİZ BİR ŞEKİLDE YAPILMIŞ KONUŞMA"

Özel'in bu açıklamalarına, Kayserili vatandaşlardan tepkiler geldi. Cuma Tan, Özel'in açıklamasını ulusal bir kanalda yapılan ve şehrin sosyal ve aile yapısını bilmeden, şehrin dokusunu hissetmeden yapılan aciz bir konuşma olarak nitelendirdi. Tan, "Bir şehirde içkili restoran olmaması, bir şehri eleştirmek için en son problemdir. Üstelik Kayseri, daha muhafazakar insanların yaşadığı bir şehir olarak bilinir. Bu açıklama hoş karşılanmaz. Şehre gelenler varsa, Özgür Özel'in bahsettiği gibi misafirlerini otelde ağırlayabilir veya Kayseri'ye yakın başka yerlerde misafirlerini ağırlayabilirler. Ancak şehir merkezinde böyle bir mekanın olması veya olmaması, Kayseri'nin güncel sıkıntıları içinde en son sırada gelebilecek bir konudur. Keşke Özgür Özel, başka sorunlar üzerinden Kayseri Belediyesi'ni eleştirebilseydi" şeklinde konuştu.

"TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA"

Mehmet Akay, Kayseri'de böyle mekanların bulunmamasından gurur duyduklarını belirtti ve Özgür Özel'i alkollü mekanların olmamasını eleştirdiği için kınadığını söyledi. Akay, "Alkol iyi bir şey değildir. Bir liderin böyle bir açıklama yapması talihsizdir. Eğer bir yerde alkol alınacaksa, bunun gizli ve saklı yapılması gerekmektedir. En üst katlarda olmalıdır, şehir merkezinde olmamalıdır. Biz Müslüman bir ülkeyiz ve örf ve adetlerimiz vardır. Alkollü mekanlar, bizim örf ve adetlerimize ters düşmektedir. Bu açıklama çok talihsiz bir açıklamadır. Böyle bir problemi dile getirmek, onca derdin ve sıkıntının içinde en son sırada gelebilecek bir şeydir" dedi.

Hasan Gökçek, her yere ruhsat verilmesinin ve böyle mekanların insanların gözüne sokulmasının uygun olmadığını söyledi. Gökçek, Kayseri'de birçok yerde bu tür mekanların bulunduğunu ve gitmek isteyen vatandaşların gidebileceğini ancak alkolün iyi bir şey olmadığını belirtti. Alkollü mekanın olması veya olmamasının eleştirilecek bir konu olmadığını dile getiren Gökçek, CHP lideri Özgür Özel'e tepki gösterdi.

Kayserililer, Özgür Özel'in talihsiz açıklamasına tepki gösterdi