19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Miçotakis, Türkiye'yi Yunanistan'ın savunma yatırımlarında 'kilit faktör' olarak nitelendirdi

Miçotakis, Türkiye'yi Yunanistan'ın savunma yatırımlarında 'kilit faktör' olarak nitelendirdi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'yi Yunanistan'ın savunma yatırımlarında 'kilit faktör' olarak nitelendirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Miçotakis, Türkiye'yi Yunanistan'ın savunma yatırımlarında 'kilit faktör' olarak nitelendirdi

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Yunanistan'ın savunma yatırımlarının önemli bir kısmının Türkiye ile devam eden gerginliklerden kaynaklandığını kabul etti.

88. Selanik Uluslararası Fuarı'nda konuşan Miçotakis, Türkiye ile ilişkilerle ilgili bir soruya yanıt olarak konuya değindi.

'Gerçekçi Yaklaşım'

Miçotakis, Türkiye ile yakınlaşma sürecinin getirdiği zorluklara vurgu yaptı ancak olumlu gelişmelere odaklanmaya devam ettiğini belirtti. Miçotakis, basın toplantısında, "Türkiye ile yakınlaşma sürecindeki zorlukların farkındayım ancak durumu gerçekçi bir yaklaşımla değerlendiriyorum ve olumlu gelişmelere odaklanıyorum" diye konuştu.

Miçotakis, Türkiye'nin "Mavi Vatan" doktrini konusundaki duruşunun değişmediğini ve bunun Ege ve Doğu Akdeniz'de deniz bölgelerinin belirlenmesinde temel bir engel olmaya devam ettiğini belirterek, “Türkiye ile sorunlarımızı önümüzdeki on yıllarda çözeceğimize inansaydık, silahlı kuvvetlerimizin caydırıcı gücünü güçlendirmek için bu kadar büyük yatırımlar yapmamıza gerek kalmazdı” açıklamasında bulundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, son röportajında, Yunanistan ve Türkiye'nin ikili ilişkilerini geliştirmeye devam ettiğini, şu anda herhangi bir krizin bulunmadığını belirtti. Gerapetritis, Brüksel'de Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile yaptığı son görüşmede de olumlu atmosferden bahsetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk filmi 'Hemme'nin öldüğü günlerden biri' Venedik Film Festivali'nde ödül aldı

Türk filmi 'Hemme'nin öldüğü günlerden biri' Venedik Film Festivali'nde ödül aldı

Sponsorlu bağlantılar