16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Özgür Özel'den SGK Borcu ve Haciz Açıklaması: Ne Öderiz Ne İnkar Ederiz

Özgür Özel'den SGK Borcu ve Haciz Açıklaması: Ne Öderiz Ne İnkar Ederiz

CHP lideri Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediyelerin SGK borçlarının tahsiline yönelik girişimine flaş yanıt!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özgür Özel'den SGK Borcu ve Haciz Açıklaması: Ne Öderiz Ne İnkar Ederiz

31 Mart yerel seçimlerinde pek çok belediyenin yönetimini CHP'ye kaptıran AK Parti cephesinden eski dönem belediye çalışanlarının SGK borçlarının ödenmediği iddiası gündemi kasıp kavurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP borcun üstüne yatmaya çalışıyor" demişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu iddiaları ilk kez yanıtladı. Yanıtı ise oldukça ilginçti.

Şimdilik Ne Öderiz Ne İnkar Ederiz

Özel, bahsi geçen belediye çalışanlarının ödenmemiş SGK borçları için düzenleme talep etmiş, borcun büyük kısmının AK Parti yönetimi döneminde biriktiğini dile getirmişti.

Bugünkü konuşmasında belediye borçları ve haciz konusuna değinen Özel, 

"Beşli çeteden 43 firmanın 660 milyar borcunu sildi, belediyelerin 96 milyar borcu var. Şimdilik ne öderiz ne inkar ederiz çünkü bu borcun tamamını neredeyse sizinkiler yaptı. Geçmiş dönem borcu var." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cephesinden gelen haciz uyarısına ise, "Yediğiniz içtiğiniz parayı bize ödetemezsin. Herkese eşit davranacaksın. Faizlerini kaldırıp ana parasını böldüreceksin. Haczi koy, vatandaş da hizmete kimin engel olduğunu görsün." yanıtını verdi.

Çöplerin toplanmadığı konusuna ise, "Bak Tayyip Erdoğan, bu işlere hiç kalkışma. Gerekirse ben Genel Başkan olarak, milletvekilleri ve CHP'liler olarak o çöpleri ellerimizle toplarız. Sana muhtaç olmayız. Erdoğan'ın mali darbesine asla teslim olmayız. Bu yaptığı hizmet ettirmemektir. İstanbul'da olduğu gibi demokrasi tokadını yersin” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Safiye Soyman'ın Oğlu Harun Akaröz Hayatını Kaybetti

Safiye Soyman'ın Oğlu Harun Akaröz Hayatını Kaybetti

Sponsorlu bağlantılar