08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Selahattin Demirtaş'a Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan Hapis Cezası

Selahattin Demirtaş'a Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan Hapis Cezası

HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan hapis cezası verildi. Detaylar haberimizde...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Selahattin Demirtaş'a Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan Hapis Cezası

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2015-2017 yılları arasında yaptığı konuşmalar nedeniyle açılan davada sessizliğini bozdu. 

Cumhurbaşkanı'na Hakaret Suçundan Yargılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu terör örgütlerine yardım etmekle suçladı. Diyarbakır, Mardin, Ankara ve Mersin’de yaptığı konuşmalar nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret” ve “devlet organlarını alenen aşağılama” suçlamalarıyla açılan 10 dosya birleştirildi. 

Dava, Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya SEGBİS ile katılan Demirtaş, savunmasında devletlerin kutsal olmadığını, devletin toplum özgürlüklerini kısıtlayarak var olduğunu belirtti. Demirtaş, devlet görevlilerini eleştirirken hakaret etmediğini, insanlık onurunu savunduğunu vurguladı. 

2 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Verildi

Cezaevinde olmasına rağmen halkın haklarını savunmaya devam edeceğini ifade etti. Mahkeme, Demirtaş’a “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama” suçundan 1 yıl 6 ay ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Verilen cezalar daha sonra 1 yıl 3 aya indirilerek toplamda 2 yıl 6 ay hapis cezası olarak belirlendi. Cezada erteleme yoluna gidilmedi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Timur Cihantimur Hapishanede Dayak Yedikten Sonra Karantinaya Alındı

Timur Cihantimur Hapishanede Dayak Yedikten Sonra Karantinaya Alındı

Sponsorlu bağlantılar