06 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Son Anket Sonuçlarında Muhalefet, İktidarın 1,7 Puan Önünde!

Son Anket Sonuçlarında Muhalefet, İktidarın 1,7 Puan Önünde!

Yapılan son anket çalışmalarında, CHP yüzde 1,7 oy farkıyla Ak Parti'yi geçti. Detaylar haberimizde...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Son Anket Sonuçlarında Muhalefet, İktidarın 1,7 Puan Önünde!

Asal Araştırma tarafından yapılan son anket, seçimlere dört yıl kalmasına rağmen vatandaşların siyasi tercihlerini ortaya koydu. 10-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında 26 ilde anket çalışmaları gerçekleşti. 

2 Bin kişinin katıldığı çalışmada, katılımcılar "Bu pazar milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz?" sorusunu cevapladı. Anket sonuçlarına göre CHP, yüzde 33,2 ile birinci sırada yer alarak dikkat çekti. 

Ak Parti İkinci Sırada

AK Parti ise yüzde 31,5 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı. CHP'nin bu başarısı, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde birinci parti konumuna yükselmesinin ardından genel seçim anketlerine de yansıdı. 

Aradaki fark ise 1,7 puan olarak belirlendi. MHP yüzde 9,5 ile üçüncü sırada yer alırken, Demokrat Parti (DEM) yüzde 9,1'le dördüncü sırada kendine yer buldu. İYİ Parti yüzde 4,7, Yeniden Refah Partisi yüzde 4,3 oranında oy aldı. 

Zafer Partisi yüzde 3,5, Türkiye İşçi Partisi yüzde 1,0 ve diğer partiler yüzde 3,2 oy aldı. CHP'nin oy oranındaki artış, muhalefetin genel seçimlerde güçlü bir performans sergileyeceğinin işaretini veriyor. 

AK Parti'nin ise iktidarını koruma mücadelesi devam ediyor. Kararsız seçmenlerin dağıtılmasıyla elde edilen veriler, siyasi arenada dengelerin değişebileceğine dair ipuçları veriyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cezaevinde Saldırıya Uğrayan Timur Cihantimur İçin Acil Tahliye Talebi!

Cezaevinde Saldırıya Uğrayan Timur Cihantimur İçin Acil Tahliye Talebi!

Sponsorlu bağlantılar