19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Spor Yusuf Dikeç'ten Annesine Yapılan Hakaretlere Sert Yanıt

Yusuf Dikeç'ten Annesine Yapılan Hakaretlere Sert Yanıt

Paris Olimpiyatları'nın öne çıkan isimlerinden Yusuf Dikeç, annesiyle paylaştığı bir fotoğrafın altına yapılan çirkin yorumlar üzerine konuştu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yusuf Dikeç'ten Annesine Yapılan Hakaretlere Sert Yanıt

2024 Paris Olimpiyatları'nda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, atış anındaki etkileyici pozisyonuyla uluslararası alanda tanındı. Olimpiyatların ardından sosyal medyada annesiyle birlikte çekilmiş bir fotoğrafını ‘En değerlim’ notuyla paylaşan Dikeç, bazı kesimlerin olumsuz tepkilerini maruz kaldı. Eleştirmenler, başörtüsüyle ilgili nefretlerini dile getirerek, Dikeç'ten fotoğrafını silmesini talep etti.

Bu yorumlar üzerine Sabah'tan Onur Şahanoğlu'na açıklamalarda bulunan Yusuf Dikeç, ülke gençlerinin anne ve vatan sevgisinin önemli olduğunu vurguladı: “Anne sevgisi, vatan sevgisini besler. Annesinden utanan, ülkesinden de utanır. Biz, kendi yolumuzu çiziyoruz ve izimizi bırakacağız. Taklit etmeye ihtiyacımız yok.”

Başörtüsü üzerinden yapılan eleştirilere yanıt olarak Dikeç, Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın fotoğrafına atıfta bulunarak, “Zübeyde Hanım'ın fotoğrafına baksınlar. O fotoğrafla bizim fotoğrafımız arasında ne fark görüyorlar, bunu merak ediyorum. Bizim yapacak işlerimiz var, bu zihniyete teslim olmayacağız.” dedi.

Sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk da Yusuf Dikeç'in paylaşımına kayıtsız kalmadı ve şöyle yorum yaptı: “Anne, hayat savaşında hem kalkan hem kılıçtır. Varlığıyla korur, inancıyla güçlendirir ve cesaretle mücadele etmeyi öğretir. Yusuf Dikeç gibi yetenekli bir insanı getirdiği için annesine büyük saygı duyuyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Omar Colley için Sürpriz Transfer Teklifi Bekleniyor

Omar Colley için Sürpriz Transfer Teklifi Bekleniyor

Sponsorlu bağlantılar