Apple bu yılın sonlarında sosyal medya platformlarındaki müşteri desteğini sonlandırabilir

Apple bu yılın sonlarında sosyal medya platformlarındaki müşteri desteğini sonlandırabilir. İşte detaylar…

Apple bu yılın sonlarında sosyal medya platformlarındaki müşteri desteğini sonlandırabilir

Haber dış kaynaklardan geldi. ABD merkezli teknoloji devi Apple müşteri hizmetleri desteğini tüm sosyal medya kanallarından kaldırıyor mu?

Apple müşteri desteği yaklaşımında değişiklikler yapıyor olabilir. MacRumors'a göre bu yılın sonlarından itibaren müşteriler artık Twitter ve YouTube gibi sosyal medya platformlarında Apple çalışanlarından doğrudan destek alamayabilir.

Raporda, Apple'ın 1 Ekim 2023'ten itibaren @AppleSupport Twitter hesabındaki müşterilerin doğrudan mesajlarına verilen tüm insan yanıtlarını durdurmayı planladığı belirtiliyor. Bunun yerine müşterilere, yardım için Apple ile nasıl iletişime geçeceklerine ilişkin bilgilerin yer aldığı otomatik bir yanıt verilecek.

Apple destek kanalındaki YouTube videolarının yorum bölümlerinde teknik yardım sunmayı da bırakacak. Ayrıca şirket, müşterilerin rehberlik aradığı çevrimiçi bir forum olan Apple Destek Topluluğu'ndaki ücretli Topluluk Uzmanı pozisyonunu da aşamalı olarak kaldıracak.

Apple'ın bunu neden yapıyor olabileceği belli değil ancak karar hem müşterilerini hem de çalışanlarını etkileyecek. Müşteriler artık Twitter ve YouTube üzerinden doğrudan destek alamayacak olsa da bu rollerde çalışmış çalışanlar gelecekleri konusunda belirsizlikle karşı karşıya kalabilir.

Bu değişiklikten etkilenen çalışanlara şirket içinde telefonla destek rollerine geçiş fırsatı sunulduğu bildiriliyor. Ancak bazıları geçiş yapamıyor veya yapmak istemiyor. Apple ayrıca tıbbi gerekçeler olmadığı sürece çalışanların diğer sohbet tabanlı destek rollerine geçiş yapma olanağını da sınırlıyor. MacRumors raporuna göre bu durum sosyal medya destek ekibi üyeleri arasında hoşnutsuzluğa neden oldu.

Apple, 6 yılı aşkın bir süredir Twitter üzerinden müşteri desteği sunuyor. Ancak MacRumors kaynaklarına göre, çalışanlarla yakın zamanda yapılan bir toplantıda Apple'ın, müşterilerin telefon tabanlı destek tercihlerini öne sürerek Twitter desteğini durdurma kararını açıkladığı bildirildi. Apple henüz bu konuda bir şey söylemedi.

Apple bu yılın sonlarında sosyal medya platformlarındaki müşteri desteğini sonlandırabilir