Apple, iOS 17 ve iPadOS 17 işletim sistemlerini aynı anda yayınlayacak!

Apple'ın iOS 17 ve iPadOS 17'yi aynı anda yayınlayacağı bildirildi. Peki, işletim sistemi güncellemeleri hangi cihazlara, neler getirecek?

Apple, iOS 17 ve iPadOS 17 işletim sistemlerini aynı anda yayınlayacak!

Apple, 12 Eylül'de yeni nesil iPhone'ları, Watch Series'i ve daha fazlasını tanıtacağı Wonderlust etkinliğine hazırlanıyor. Büyük günden bir hafta önce iPhone'lar ve iPad'ler için yayınlanacak olan son işletim sistemi sürümleri hakkında detaylar geldi. ABD merkezli teknoloji devi, bu yıl haziran ayında yıllık lansmanında iOS 17 ve iPadOS 17'yi duyurdu.

Apple, iPhone'lar ve iPad'ler için gelecek yazılım sürümlerini aynı anda yayınlayacak

Apple'ın iPhone'lar ve iPad'ler için işletim sisteminin daha yeni sürümleri genellikle kademeli olarak piyasaya sürülüyor. Bunlar genellikle şirketin yıllık sonbahar etkinliğinde halka duyurulur. Bundan önce yazılımların yeni duyurulan versiyonları kapsamlı beta testlerinden geçiyor.

Bloomberg'den Mark Gurman'ın Apple içindeki kaynaklardan edindiği bilgiye göre şirketin iOS 17 ve iPadOS 17 işletim sistemlerinin sekizinci betaları son sürüm olacak.

Her iki işletim sisteminin de sekizinci beta sürümü, geçen hafta geliştiricilerin ve genel beta testçilerinin kullanımına sunuldu. Apple, iPhone ve iPad için her iki yeni yazılım sürümünü aynı anda yayınlamayı planlıyor.

Geçtiğimiz yıl iOS 16, 12 Eylül'de yalnızca iPhone'lar için piyasaya sürüldü. Ancak iPadOS 16, iOS 16'dan neredeyse bir ay sonra 24 Ekim'de geldi. Bunun nedeni Stage Manager ile ilgili sorunlardı. Yaklaşan iOS 17 ve iPadOS 17, 12 Eylül'deki iPhone 15 lansman duyurusundan kısa bir süre sonra gelmesi bekleniyor.

Bilmeyenler için iOS 17 artık Bekleme modu, yeni AirDrop özellikleri, etkileşimli widget'lar, günlük uygulaması ve diğer yükseltmeleri içeriyor. iPadOS 17 özelleştirilmiş bir kilit ekranı, Safari profilleri, Sağlık uygulaması ve daha fazlasıyla gelecek.

Apple, iOS 17 ve iPadOS 17 işletim sistemlerini aynı anda yayınlayacak!