Apple, TSMC'nin 2023 Yılı İçin Tüm 3nm Çip Tedarikini Satın Alacak

Apple, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olmasına rağmen hâlâ üretim konusunda dışarıya bağımlı. İşlemci konusunda yavaş yavaş işler değişiyor. İşte Apple cephesindeki son detaylar…

Apple, TSMC'nin 2023 Yılı İçin Tüm 3nm Çip Tedarikini Satın Alacak

Apple, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olmasına rağmen hâlâ üretim konusunda dışarıya bağımlı. Evet, şirket belki de dünyanın en iyi mühendislik ekibine sahip ve Ar-Ge departmanı rakipsiz ama bu ekipler daha çok ürünün tasarımına odaklanmış durumda. 

Bu nedenle Amerikalı teknoloji devi Foxconn, TSMC, Samsung ve BOE gibi diğer üreticilerle de çeşitli konularda sıklıkla iş birliği yapıyor. Artık Apple'ın 3nm çip tedarikinin tamamını TSMC'den satın almayı planladığına dair bir söylenti dolaşıyor. Detaylar burada…

TSMC'nin 3nm Çipleri: Dünyanın En Gelişmiş Çipleri ve Apple Hepsini İstiyor

Apple ve TSMC arasındaki iş birliği güçlenmeye devam ediyor. Son haberlere göre iki şirket, hem gelecek iPhone 15 Pro modellerine güç verecek A17 Bionic hem de yeni nesil akıllı telefonların kalbi olacak M3 işlemcilerde kullanılacak 3nm çipler için büyük bir anlaşma imzaladı. 

Apple, 2023 yılında üretilecek 3nm çiplerin büyük bir kısmını şimdiden satın aldı. Bazı kaynaklar bu satın almanın yüzde 90'ını baz aldığını söylüyor. Artık bu rakam yüzde 100'e ulaştı.

Söylenti, DigiTimes'ın endüstri kaynaklarından alıntı yapan bir raporuna dayanıyor. Raporda, Apple'ın TSMC'nin 3nm kapasitesinin tamamını 2023 için rezerve ettiği belirtildi. Söylenti doğruysa bu Apple için büyük bir darbe olur. 

Bu, şirkete en güçlü ve verimli çipleri geliştirme yarışında rakiplerine karşı önemli bir avantaj sağlayacak. Bu aynı zamanda Apple'ın küresel akıllı telefon pazarındaki liderliğini korumasına da olanak tanıyacak.

TSMC'nin 3nm yongaları önceki modellere göre artan transistör yoğunluğu, azaltılmış güç tüketimi, iyileştirilmiş performans ve yeni özellikler için destek gibi bir dizi avantaj sunuyor. Bu avantajlar, 3nm çipleri akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar, sunucular ve hatta sürücüsüz arabalar da dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamalar için umut verici bir teknoloji haline getiriyor.

Apple, TSMC'nin 2023 Yılı İçin Tüm 3nm Çip Tedarikini Satın Alacak