Apple Vision Pro ekran yenileme hızında sınıfta kaldı!

Apple Vision Pro ekranları, 90 Hz olarak ayarlanmış olmasına rağmen 100 Hz'e kadar yenilenebilir çıktı!

Apple Vision Pro ekran yenileme hızında sınıfta kaldı!

Şirketin ilk karma gerçeklik kulaklığı olan Apple Vision Pro, MWC 2023'te tanıtıldı. Yazılım cephesinde VisionOS'a sahip olan "uzaysal bilgisayar", toplamda 23 milyon gibi şaşırtıcı bir piksele sahip ultra yüksek çözünürlüklü çift OLED ekrana sahip oluyor. 

Apple, ekranların yenileme hızının 90Hz olarak ayarlandığını öne sürdü ancak söylentiler, içeriğe bağlı olarak 100Hz'e kadar çıkabileceğini iddia ediyor.

Twitter'da sızıntı yapan DuanRui, Vision Pro'nun yenileme hızının varsayılan olarak 90 Hz olduğunu ve 100 Hz'e kadar çıkabileceğini söylüyor. Bu, kulaklığın değişken yenileme hızını desteklediğini ve görüntülenen içeriğe bağlı olarak yenileme hızını ayarlayabildiğini gösterir. 

Bağlam açısından, temel model iPhone'lar 60 Hz yenileme hızına sahipken, iPhone 13 Pro ve iPhone 14 Pro maksimum 120 Hz yenileme hızına sahiptir.

90Hz genellikle rahat bir sanal gerçeklik deneyimi için minimum yenileme hızı olarak kabul edilir. Bunun nedeni, beyninizin 90 Hz'yi gerçek hayattaki hareket olarak kabul etme olasılığının daha yüksek olmasıdır. Ancak, yenileme hızı 90 Hz'den düşük olsa bile, uzamsal hesaplamanın doğası gereği önemli bir fark göremeyebilirsiniz.

Apple'ın Vision Pro karma gerçeklik kulaklığı hala geliştirme aşamasındadır ve 2024'ün başlarında piyasaya sürülmesi beklenmektedir. 3.499 $ gibi yüksek bir fiyat etiketi ile gelecek ve bu da onu şimdiye kadarki en pahalı Apple ürünü yapacaktır. 

Ancak kulaklık, Microsoft Word ve Excel, Disney+ ve Sky Guide gibi çok çeşitli popüler iPhone ve iPad uygulamalarını destekleyecektir. Apple ayrıca, Vision Pro kullanıcıları için çeşitli ve ilgi çekici deneyimler sağlayacak Unity oyun motorunu desteklediğini duyurdu.

Apple Vision Pro ekran yenileme hızında sınıfta kaldı!