Apple'dan üzen karar: Watch Ultra 2 microLED ekranlı olmayacak

Apple, Watch Ultra 2'de kullanıldığı söylenen MicroLED ekran planlarını durdurdu.

Apple'dan üzen karar: Watch Ultra 2 microLED ekranlı olmayacak

Mark Gurman tarafından hazırlanan bir habere göre, Apple'ın akıllı saatler için microLED ekranlara odaklanan geliştirme çabalarını durdurduğu bildirildi.

Apple'ın bu teknolojiyi geliştirmek için milyarlarca dolar yatırım yaptığı ve bunu ilk olarak Apple Watch Ultra modellerinde kullanmayı planladığı söyleniyor. Ancak Gurman'ın son haberi, microLED'in Apple için çok maliyetli ve karmaşık olduğunu öne sürüyor.

Projeyi iptal etme kararı, Apple'ın ekran mühendisliği ekiplerinin yeniden düzenlenmesine ve ABD ve Asya'da işten çıkarmalara yol açtı. Bazı çalışanlar şirket içinde alternatif roller bulabilirken, diğerlerine kıdem tazminatı paketleri sağlanacak.

İptal haberi ilk olarak bu ayın başlarında tedarikçi ams OSRAM'ın büyük bir microLED projesinin durdurulduğunu belirtmesiyle ortaya çıktı. Daha sonra sektörde yaşanan gürültüler, Apple'ın microLED geliştirme çabalarında bir gerileme olduğunu gösterdi.

MicroLED, bireysel pikseller için mikroskobik LED'ler kullanan gelişmiş bir ekran teknolojisidir. Sonuç olarak, gelişmiş enerji verimliliği, kontrast, renksel geriverim ve tepki süreleri dahil olmak üzere geleneksel LED ve OLED'lere göre çeşitli avantajlara sahiptir.

Daha da önemlisi, OLED ekranlarla ilişkili yanma riskini de ortadan kaldırır. Tüm bu avantajlar Apple'ı MicroLED ekranı kullanmaya teşvik etmiş olabilir ancak projenin iptalinin öncelikle maliyet kaygılarından kaynaklandığına inanılıyor.

Gerilemeye rağmen Apple'ın microLED ile ilgilenmeye devam etmesi muhtemel. Gurman, şirketin potansiyel dış tedarikçileri ve yeni üretim süreçlerini değerlendirmeye devam edeceğini ancak microLED'in gelecekteki Apple ürünlerinde ne zaman görünüp görünmeyeceğinin belirsiz olduğunu belirtiyor. Şimdilik Apple Watch cihazlarının en az bir veya iki yıl daha OLED ekranları kullanmaya devam etmesini bekleyebilirsiniz.

Apple'dan üzen karar: Watch Ultra 2 microLED ekranlı olmayacak