Huawei'den yeni 5G akıllı telefonlar yolda!

Bluetooth SIG sertifikasyonunda birkaç yeni Huawei 5G telefonu görüldü.

Huawei'den yeni 5G akıllı telefonlar yolda!

Huawei, ABD ticaret yasağı nedeniyle 5G teknolojisini veya Google hizmetlerini kullanamadı. Sonuç olarak şirket, son yıllarda Qualcomm'un 4G yonga setlerine güveniyor. Ancak Huawei'nin bu sorunları çözmek ve cihazlarında 5G'yi etkinleştirmek için yerli çip ortağıyla çalıştığına dair raporlar var. 

Bluetooth SIG şimdi beş yeni Huawei telefonunu onayladı ve tanımlayıcıları, 5G bağlantısı sunacaklarını gösteriyor.

Bluetooth SIG tarafından onaylanan beş yeni cihaz şunlardır:

ADA-AN00

PSD-AN00

ADA-TN00

BLK-AN00

BLK-TN00

Bu yeni Huawei telefonlarının isimleri bilinmiyor ancak hepsinin model numaralarında 5G bağlantısını desteklediğini gösteren "AN" veya "TN" son eki bulunuyor. Bunu bir bağlama oturtmak gerekirse, "AL" son ekine sahip Huawei telefonların 4G bağlantısı vardır. Örneğin, Huawei Mate 50'nin CET-AL00 model numarası vardır, bu da onun bir 4G telefon olduğu anlamına gelir.

Bu isimsiz cihazların yanı sıra Huawei Nova 13, Nova 14, Nova 15 ve Nova 16 serileri de Bluetooth SIG sertifikasyonunda yer aldı. Bu telefonlar vanilya, Pro ve Ultra sürümlerinde mevcut olacak ve model numaraları, 5G bağlantısını da destekleyeceklerini gösteriyor.

Daha önce de belirtildiği gibi, Huawei'nin 5G yonga setleri geliştirmek için Çinli yonga üreticisi Semiconductor Manufacturing International Corporation ile birlikte çalıştığı söyleniyor. Özellikle Huawei'nin, diğer önde gelen yonga üreticileri tarafından kullanılan 7nm sürecine benzeyen SMIC'nin N+1 sürecini kullandığı söyleniyor. 

SMIC'in üretim düğümünü kullanan Huawei, kitle pazarı için daha ucuz 5G akıllı telefonlar üretebilir. Bu, akıllı telefon satışlarını artırmasına ve 5G akıllı telefonlar için yerli teknolojiler konusunda deneyim kazanmasına olanak sağlayacaktır. Şirketin, muhtemelen Mate 60 serisinin bir parçası olarak, yeni geliştirilen yonga seti ile ilk 5G telefonlarını piyasaya sürmeyi hedeflediği bildiriliyor.

Huawei'den yeni 5G akıllı telefonlar yolda!