17 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Teknoloji Instagram’ın Savunmasındaki O Detay Dikkat Çekti! Ne Zaman Açılacak?

Instagram’ın Savunmasındaki O Detay Dikkat Çekti! Ne Zaman Açılacak?

Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından engellenen Instagram ile yetkililerin görüşmesine dair bazı iddialar ortaya atıldı. Bu iddialara göre Meta şirketinin yaptığı savunmadaki o detay dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Instagram’ın Savunmasındaki O Detay Dikkat Çekti! Ne Zaman Açılacak?

Popüler sosyal medya platformu Instagram, 2 Ağustos’ta erişime kapatıldı. O tarihten itibaren devlet birimleri ile Meta şirketi arasındaki görüşmeler devam ediyor. Son olarak dün bir toplantı yapıldı, ama istenen sonuç alınamadı.

Türkiye, sosyal medya platformunun katalog suçlardaki içerikleri kaldırmasını istiyor. Buna ek olarak Haniye için yayınlanan taziye mesajlarının neden kaldırıldığını sorguluyor.

ABD Terör Örgütü Olarak Kabul Ediyor

Sızan bilgilere göre Instagram, Haniye içeriklerinin kaldırılması ile ilgili ilginç bir açıklama yaptı. ABD’nin Hamas’ı terör örgütü olarak kabul ettiğini söyledi. Bu yüzden algoritmanın otomatik olarak Hamas ile alakalı içerikleri kaldırdığını ifade etti.

Türk yetkililer ise aynı hassasiyetin neden PKK için gösterilmediğini sordu. Amerika Birleşik Devletleri’nin PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiği vurgulandı.

Ortak bir noktada buluşulamaması nedeniyle toplantı sonlandırıldı.

Instagram Ne Zaman Açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Meta şirketinin gerekli adımları atması halinde erişim engelinin kaldırılacağını açıkladı. Türkiye’nin endişeleri giderilmediği sürece yasak devam edecek

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fransızlar Tedirgin Oldu! Türkler Somali'de Petrol Arayacak

Fransızlar Tedirgin Oldu! Türkler Somali'de Petrol Arayacak

Sponsorlu bağlantılar