iPhone 16 serisinin batarya özellikleri ortaya çıktı

Apple, Android rekabetinde yeni iPhone serisi için kritik bir eşikte. iPhone 16 serisindeki modellerde daha büyük piller kullanılacak.

iPhone 16 serisinin batarya özellikleri ortaya çıktı

Apple, pilin boyutunu büyütmeden kapasitesini artırabileceklerini ortaya koyan yeni bir patent sundu. Son dönemde yepyeni hızlı şarj teknolojileri ve yüksek pil kapasiteleriyle Android cihazlar ortaya çıkıyor, öyle ki 5000 mAh'ı aşan pil kapasiteleri artık oldukça yaygın. Apple da artık telefonlarında daha büyük kapasiteli piller sunmaya çalışıyor.

Apple'dan aynı boyutta daha büyük kapasiteli pillere ilişkin yeni patent

Apple'ın "Dik açıda tırnaklara sahip pil hücreleri" adını verdiği yeni patenti, Apple'ın yeni pillerinin kapasitesinin, pil boyutu büyütülmeden artırılabileceğini gösteriyor. Bu patent ilk olarak Eylül 2021'de dosyalandı ve 26 Mart 2024'te yayınlandı. Apple, pil ömrünü artırmak için membranlar ve katlanabilir pil bileşenleri gibi yöntemler araştırıyor.

Üstelik Apple'ın yeni patenti, gelecekteki iPhone'ların pil konektörünün alışık olduğumuzdan ve geleneksel pil tipinden farklı bir şey olabileceğini öne sürüyor. Apple, yüksek kapasiteli bir bataryaya ulaşmanın bataryadaki tırnak konumlarıyla ilgili olduğunu belirtiyor. Apple bunu şu şekilde açıklıyor:

"Bir konektör seti, bir birinci yönde bir yüzeyden uzanan tırnaklar içerebilirken, diğer konektör seti, birinci yöne büyük ölçüde dik bir yüzeyden uzanan tırnaklar içerebilir. Bu sadece alan kısıtlamalarıyla ilgili sorunları çözmekle kalmayacak, aynı zamanda hücre genelinde dirençte iyileşmeler sağlayarak pilin verimliliğini artırabilecek."

Apple bu patenti yeni yayınladığı için iPhone 16 serisiyle yeni pil teknolojisine sahip olmak hiç de kolay değil. Ancak işler Apple'ın planladığı gibi giderse büyük pillere sahip iPhone'lar çok uzakta olmayabilir. Mac Observer ayrıca yeni pilin iPhone 16 serisinde de sunulabileceğine dikkat çekiyor.

iPhone 16 serisinin batarya özellikleri ortaya çıktı