MIUI 15 ile çıkış yapacak olan Xiaomi 14, Snapdragon 8 Gen 3 kullanan ilk telefon olabilir

Xiaomi 14 ve Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 hakkında söylentiler dolaşıyor. Hem akıllı telefon hem de yonga seti hakkında her şeyi detaylandıran çok sayıda sızıntı var. İşte son haberler…

MIUI 15 ile çıkış yapacak olan Xiaomi 14, Snapdragon 8 Gen 3 kullanan ilk telefon olabilir

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin Xiaomi 14 serisiyle çıkış yapması bekleniyor. Yani yeni işlemciyi ilk kullanan ve ilk piyasaya çıkan akıllı telefonlar Xiaomi 14 serisi olacak.

Qualcomm, amiral gemisi yonga setinin yeni neslini Ekim ayında Snapdragon Summit 2023'te piyasaya sürüyor. Etkinliğin ardından Xiaomi, Android 14 tabanlı yeni MIUI 15'i duyuracak ve ayrıca Xiaomi 14 serisine biraz ışık tutacak.

Bununla birlikte, asıl Xiaomi 14 lansmanı Kasım ayında gerçekleşecek ve cihaz, kararlı MIUI 15 ile önceden yüklenmiş olarak gelecek.

Apple'ın Eylül ayındaki yeni iPhone lansmanını düşünürsek, yeni yonga seti duyurusu için Ekim ayı daha uygun görünüyor. Bunu Kasım ayında Xiaomi 14'ün lansmanı izleyecek. Ardından Vivo, Oppo, ZTE ve diğer markalardan çok sayıda akıllı telefon lansmanı yapılacak.

Geçen sefer Vivo X90 Pro+, Snapdragon 8 Gen 2 kullanılarak piyasaya sürülen ilk akıllı telefon oldu. Bunu daha sonra iQOO 11 ve 11 Pro ve ardından Xiaomi 13 Serisi izledi. Snapdragon 8 Gen 3'ün ilk olarak Xiaomi 14 serisi ile piyasaya çıkmasını umuyoruz.

Yonga seti, bir Cortex-X4 çekirdeği, 5x Cortex-A720 çekirdeği ve iki Cortex-A520 çekirdeği dahil olmak üzere sekiz çekirdekli bir tasarıma sahip olacak.

Xiaomi 13'ün halefi, hem yazılım hem de donanım segmentinde çeşitli yükseltmeleri ve geliştirmeleri bir araya getiriyor gibi görünüyor. 

Akıllı telefon, geçen yılın sensöründen biraz daha büyük olan yeni bir 50MP 1/1.28 inçlik birincil sensörü bir araya getiriyor gibi görünüyor. 5x optik yakınlaştırma özelliğine sahip bir telefoto lens ve ultra geniş açılı bir lens ile bir araya gelecek. 

Ayrıca, temel modelin 90W hızlı kablolu şarj ve 50W kablosuz şarj destekli 4860 mAh bataryaya sahip olması bekleniyor.

Tasarım değişikliği olacak ve hatta kamera modülü geçen yılki modele göre farklı bir dizilime sahip olacak.

MIUI 15 ile çıkış yapacak olan Xiaomi 14, Snapdragon 8 Gen 3 kullanan ilk telefon olabilir