Realme GT 5, Geekbench'te görüldü! Snapdragon 8 Gen 2 ile geliyor

Realme GT 5 özellikleri, fiyatı ve tasarımı merak konusu. Akıllı telefon işlemcisi ve performans testi ile gündemde. İşte, Geekbench’te ortaya çıkan yeni detayları!

Realme GT 5, Geekbench'te görüldü! Snapdragon 8 Gen 2 ile geliyor

Realme'nin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonu 28 Ağustos'ta Çin'de piyasaya sürülüyor. Realme GT 5'in selefiyle aynı 240W aşırı şarj teknolojisini getirmesi bekleniyor. Ancak cihazın arkasında tamamen yeni bir “mucize cam” kaplamanın olduğu iddia ediliyor. Biz lansmanı beklerken, Realme GT 5, Geekbench web sitesinde göründü ve Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi ortaya çıktı. İşte, işlemcinin performans testi sonuçları!

RMX3820 model numarasıyla tanımlanan yakında çıkacak Realme GT 5 akıllı telefon, yakın zamanda Geekbench veritabanında ortaya çıktı ve bazı dikkate değer özellikleri ortaya çıkardı. Android 13 tabanlı işletim sistemiyle çalışan cihazın çipinin anakart kod adı “Kalama”.

Yonga seti 1+4+3 mimarisini kullanıyor. Birincil çekirdek 3,19 GHz hızında çalışırken, performans çekirdekleri 2,80 GHz saat hızını korurken, temel çekirdekler 2,02 GHz hızında çalışıyor. Bu muhtemelen Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 yonga setidir. Adreno 740 yonga setini entegre ediyor ve 16GB RAM'e sahip bir model sunuyor.

Realme, cihazı Çin'de tanıtmaya başladı. Yakın zamanda yayınlanan bir teaser'da şirket, GT 5'in "Mucize Cam" kaplamaya sahip olacağını açıkladı. Bunun ne anlama geldiğini tam olarak bilmesek de Realme daha önce bitişe ulaşmanın çok zor olduğunu ve tedarikçileri çıldırttığını iddia etmişti. İlginç bir şeyle karşı karşıya olabiliriz.

Realme GT 5'in 1,5K çözünürlük ve 144Hz yenileme hızına sahip 6,74 inç OLED panele sahip olacağı söyleniyor. Telefon, 128 GB'tan başlayıp 1 TB'a kadar uzanan birden fazla depolama seçeneğiyle sunulabilir. Cihaz iki batarya seçeneğiyle gelebilir: 240W şarjlı 4600 mAh pil ve 150W şarjlı 5200 mAh pil.

Realme GT 5, Geekbench'te görüldü! Snapdragon 8 Gen 2 ile geliyor