Realme GT 5 tasarımı ortaya çıktı! İşte özellikleri ve şık görüntüsü

Realme GT 5 özellikleri, çıkış tarihi, fiyatı ve tasarımı gün yüzüne çıktı. Şıklığıyla göz kamaştıran ilk görselleri yayınlandı. İşte detaylar!

Realme GT 5 tasarımı ortaya çıktı! İşte özellikleri ve şık görüntüsü

Realme GT 5 özellikleri, çıkış tarihi, fiyatı ve tasarımı gün yüzüne çıktı. Şıklığıyla göz kamaştıran ilk görselleri yayınlandı. İşte detaylar!

Realme, popüler GT akıllı telefon serisinden yeni bir modeli piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Realme GT 5, serinin en son üyesi. İşte ilk görüntüler ve özellikler!

Realme GT 5: Tasarım ve Ekran

Yeni Realme GT 5 tasarımı bu haftanın başlarında resmi olarak ortaya çıktı. Yeni lansman için şirket, GT 5'teki 'Mucize Cam' için BYD Electronics ile ortaklık kurdu. Arka tarafta kavisli bir kenar bulunuyor ve Realme GT 5, arka panel ve çift kamera için çift tonlu bir arka panele sahip. 

Basitçe söylemek gerekirse Pixel 7 serisi vizör kamera modülünün daha kalın bir versiyonuna benziyor. Bu modülün sol tarafında iki sensör bulunurken sağ tarafında birden fazla renge dönüşebilen dikdörtgen LED ışık şeritleri bulunur.

Bu tarafta bize alttaki Snapdragon işlemciye bir bakış sunan şeffaf bir cam pencere var. Realme GT 5'in en az bir renk seçeneğiyle (Akan Gümüş Ayna) piyasaya sürüleceği onaylandı. Akıllı telefonun tasarımının o kadar zor olduğu bildirildi ki, tedarikçiler standartları karşılamakta zorlandı.

Bu arada ön tarafta 1,5K çözünürlük sunan 6,74 inçlik uzun bir OLED ekran bulunuyor. Ekran ayrıca 144Hz'lik yüksek bir yenileme hızı sunuyor. Ekran panelinde ayrıca ortaya hizalanmış delikli bir selfie kamerası da bulunuyor. Realme'nin yakında çıkacak amiral gemisi telefonu, gelişmiş bir görsel deneyim için PixelWords tarafından geliştirilen bağımsız bir X7 ekran çipine sahip.

Özellikler

Realme GT 5'in kaputunun altında, 24 GB'a kadar LPDDR5X RAM ve 1 TB'a kadar UFS 4.0 depolama alanıyla eşleştirilmiş Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemci bulunuyor. 

Cihazın iki versiyonu olacak. Bunlardan biri, 150W hızlı şarjı destekleyen büyük bir 5.240 mAh pil ile çalışıyor. Bir GaN şarj cihazı, yalnızca 18 dakikada tamamen şarj olmasını sağlayacak ileri teknolojiye sahip bir cihazla birlikte gönderilecektir.

İkinci model ise daha küçük bir 4.600 mAh pile sahip ancak cihazı yalnızca 9 dakikada tamamen şarj edebilen etkileyici 240 W hızlı şarjı destekliyor. Realme, yalnızca 30 saniyelik şarjın 2 saate kadar konuşma süresi sağlayabileceğini iddia etti. 

Arkada OIS ve PDAF destekli 50 megapiksel birincil sensörden oluşan üçlü kamera kurulumu bulunuyor. Bu, 8 megapiksel ultra geniş açılı lens ve 2 megapiksel makro atıcıyla eşleştirilmiştir. Öte yandan ön tarafta selfie'ler ve görüntülü görüşmeler için 16 megapiksel kamera bulunuyor.

Lansman tarihi

Realme GT 5, bu ayın sonunda Çin'de piyasaya sürülecek. Çinli akıllı telefon üreticisi, akıllı telefonu 28 Ağustos 2023'te yerel saatle 14:00'te tanıtacak. Bu tarih aynı zamanda şirketin 5. kuruluş yıldönümünü de kutluyor.

Realme GT 5 tasarımı ortaya çıktı! İşte özellikleri ve şık görüntüsü