Samsung OneUI Watch 5, Google'ın Watch Kilit Açma Özelliğini Getiriyor

Samsung, OneUI 5 Watch güncellemesini Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch 5'e sunmaya başladı.

Samsung OneUI Watch 5, Google'ın Watch Kilit Açma Özelliğini Getiriyor

Samsung, OneUI 5 Watch güncellemesini Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch 5'e sunmaya başladı. Bu güncelleme bir dizi yeni özellik ve iyileştirme içeriyor. Ancak en ilginç yeni özelliklerden biri Saat Kilidini Açma özelliğinin desteklenmesidir.

Bu özellik ilk olarak bu yılın başlarında Wear OS 4'ün bir parçası olarak duyuruldu ve Pixel Watch'ta gösterildi. Kilitlenmemiş akıllı saatiniz yakında olduğunda telefonunuzun kilidini otomatik olarak açarak çalışır. Bu, Apple Watch'un bir iPhone'un kilidini nasıl açabileceğine benzer.

OneUI 5 Watch'a gelen Saat Kilidi Açma özelliğiyle kullanıcılar artık Wear OS 4 akıllı saat taktıkları sürece PIN, şifre girmeden veya biyometrik kimlik doğrulama kullanmadan akıllı telefonlarının kilidini açabilecekler. Bu, kullanıcıların araç kullandığı ve kask taktığı ya da parmaklarının ıslak veya kirli olduğu durumlar için faydalı olacaktır.

Bu özellik ilk olarak birkaç gün önce Android meraklısı Mishaal Rahman tarafından Pixel Watch için keşfedilmişti. Kullanıcı daha sonra One UI 5 Watch güncellemesinde Saat Kilidini Açma özelliğini keşfetti.

Ayrıca, Saat Kilidi Açma özelliğinin telefonunuzun kilidini açık tutmanın Güvenilir Cihazlara göre daha güvenli bir yol olduğunu unutmamak önemlidir. Telefonunuzun kilidini yalnızca belirli bir süre boyunca açık tutan Güvenilir Cihazların aksine, Saat Kilidi yalnızca akıllı saatinizin kilidi de açık olduğunda telefonunuzun kilidini açar. Bu özelliği kullanmak için akıllı saatinize bir PIN veya şifre belirlemeniz gerekir.

Samsung OneUI Watch 5, Google'ın Watch Kilit Açma Özelliğini Getiriyor