Samsung’dan tabletler için çift işlemci sürprizi!

Güney Koreli marka Samsung, akıllı telefonlarından sonra şimdi de tabletleri için ‘çift işlemci’ hamlesini yapıyor. Çift işlemci hangi Samsung cihazlarına gelecek? İşte detaylar…

Samsung’dan tabletler için çift işlemci sürprizi!

Samsung'un yakında çıkacak Galaxy Tab S10 serisi cihazları, çeşitli sertifikalarla karşımıza çıkıyor. Artık bu cihazlarla ilgili söylentiler internette de ortaya çıkmaya başlıyor.

Yeni bir söylentiye göre Samsung, Galaxy Tab S10 serisi için ‘çift işlemci’ yaklaşımını düşünüyor. Geçmişte, Samsung'un amiral gemisi tabletleri ve katlanabilir telefonları, Snapdragon ve Exynos işlemcilerini kullanıyordu.

Hangi modellerin Exynos varyantını veya Snapdragon varyantını kullanacağına ilişkin ayrıntılar hala az olsa da, Samsung Galaxy S24 serisine benzer bir strateji izlerse, temel Galaxy Tab S10 ve Galaxy Tab S10 Plus modelleri büyük ihtimalle Samsung'un kendi Exynos 2400 işlemcisiyle gelecek.

Sınıfının en iyisi Galaxy Tab S10 Ultra, Qualcomm'un Galaxy için Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisiyle birlikte gelebilir.

Samsung, akıllı telefonlarda olduğu gibi bölgesel olarak farklılık gösteren yonga seti uygulamasını da yakında çıkacak tabletleri için getirebilir. Eğer bu gerçekleşirse, Galaxy Tab S10 serisindeki tüm cihazlar ABD, Çin ve Japonya gibi pazarlarda Snapdragon yongalarına sahip olacak.

Belirli tablet modellerinde Exynos çiplerine geçiş, Samsung için önemli bir maliyet tasarrufu önlemi olabilir. Raporlar, şirketin geçen yıl mobil işlemcilere şaşırtıcı bir şekilde 8,87 milyar dolar harcadığını gösteriyor. 

Üstelik tabletlerin daha büyük boyutu daha iyi termal yönetime olanak tanıyor ve bu da geleneksel olarak Exynos yongalarıyla ilişkilendirilen performans sorunlarının çözülmesine yardımcı olabiliyor.

Yakın zamanda yapılan bir başvuru, Samsung'un Temmuz ayında Galaxy Z Fold6, Galaxy Z Flip6, Galaxy Watch7 serisi ve Galaxy Ring gibi diğer cihazların yanı sıra Galaxy Tab S10 serisi tabletleri de piyasaya sürebileceğini öne sürdü.

Samsung’dan tabletler için çift işlemci sürprizi!