Sony Xperia 5 V tanıtıldı: İşte tüm detaylar

48MP kameraya sahip Sony Xperia 5 V tanıtıldı. Kompakt amiral gemisi telefonun fiyatı, tasarımı ve özellikleri belli oldu. İşte detaylar!

Sony Xperia 5 V tanıtıldı: İşte tüm detaylar

Sony Xperia 5 V nihayet piyasaya sürüldü. Cihaz, kompakt bir form faktörü sunarken birinci sınıf teknik özelliklere ve özelliklere sahip, şirketin en yeni amiral gemisi sınıfı akıllı telefonudur. İşte özellikleri, fiyatı ve daha fazlasıyla ilgili tüm ayrıntılar.

Sony Xperia 5 V: Tasarım ve Ekran

Japon teknoloji devi, 2023 yılı için ikinci amiral gemisi akıllı telefonunu tanıttı. Xperia 1 V bu yılın başlarında piyasaya çıktı ve şimdi elimizde bu cihazın Xperia 5 V modeliyle biraz sulandırılmış bir versiyonu var. Kompakt akıllı telefon 154 x 68 x 8,6 mm boyutlarında ve 180 gramın biraz altında bir ağırlığa sahip.

Yani selefine göre 11 gram kazanmış ve biraz daha kalın (2mm). Arkada bir cam panel bulunur. Ön tarafta FHD+ çözünürlük, 21:9 en boy oranı ve 120Hz yenileme hızına sahip 6,1 inç OLED ekran bulunuyor. Bu panel HDR'yi de destekliyor. Ne yazık ki LTPO paneline sahip değil ve yalnızca 120Hz veya 60Hz yenileme hızlarını destekliyor.

Sony Xperia 5 V: Özellikler ve Kamera

Kaputun altında cihaz, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanıyla eşleştirilmiş ve microSD kart yuvasıyla daha da genişletilebilen güçlü Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ile donatılmıştır. 

30W kablolu hızlı şarjı ve 18W kablosuz hızlı şarjı destekleyen bu cihaza 5.000 mAh büyüklüğünde bir pil paketi güç veriyor. 

Diğer dikkat çekici özellikler arasında IP68 suya ve toza dayanıklılık, ön ve arka tarafta Corning Gorilla Glass Victus 2, LDAC ve Yüksek Çözünürlüklü Ses desteği, tam aşamalı stereo hoparlörler ve kutudan çıkan Android 13 işletim sistemi yer alıyor.

Optik açısından Xperia 5 V, Xperia 1 V ile aynı birincil sensöre sahiptir. Böylece alıcılar, 1/1,35 inç optik formata, 24 mm eşdeğer odak uzaklığına, OIS'ye (Optik Görüntü Sabitleme) sahip 48 megapiksel sensör bulacaklar. 

Özellikle birincil kamera, 48 megapiksel etkili çözünürlüğe sahip 52 megapiksel Exmore T Ana sensördür. Varsayılan olarak kamera 12 megapiksel 24 mm çekim yapacaktır.

Sony ayrıca birincil sensörün 2x optik yakınlaştırma da sunabileceğini iddia ediyor. Bu kamera, 16 mm odak uzaklığına sahip 12 megapiksel ultra geniş açılı lensle eşleştirilmiştir. Geçen yılki Xperia 5 IV'te kullanılan sensörün aynısı gibi görünüyor, bu da onun aynı zamanda çift pikselli otomatik odaklama sunduğu anlamına geliyor. Bu arada ön tarafta Xperia 1 V'nin 12 megapiksel selfie atıcısı da bulunuyor.

Sony Xperia 5 V: Fiyatlandırma ve Stok Durumu

Sony, üç renk seçeneğiyle Xperia 5 V kompakt amiral gemisi telefonunu duyurdu. Buna Siyah, Mavi ve Platin Gümüş çeşitleri dahildir. Bu cihazın kesin çıkış tarihi henüz belli değil ancak cihaz muhtemelen Eylül 2023'ün sonlarından itibaren satışa sunulacak. 999 Euro fiyat etiketi taşıyacak.

Sony Xperia 5 V tanıtıldı: İşte tüm detaylar