Yeni Xbox Series S Modeli Daha Fazla Depolama Alanına ve Daha Çevreci Bir Ayak İzine Sahip

Oyuncular, yeni karbon siyahı ve 1 TB depolama alanının keyfini çıkarıyor. Peki, yeni Xbox Series S modeli neler vaat ediyor?

Yeni Xbox Series S Modeli Daha Fazla Depolama Alanına ve Daha Çevreci Bir Ayak İzine Sahip

Microsoft, dijital oyunları her zamankinden daha kullanışlı ve çevre dostu hale getiren, Xbox Series S'in yükseltilmiş bir sürümünü yakın zamanda piyasaya sürdü. Oyuncular artık 350 dolarlık bir fiyat etiketi karşılığında, yepyeni "Karbon Siyahı" renk tonunda önceki modelin 512 GB'ının iki katı olan devasa 1 TB depolama alanının keyfini çıkarabilirler.

S Serisi ekonomiktir, disk sürücüsü yoktur ve daha düşük çözünürlüğe sahiptir

Bu genişletilmiş depolama, Xbox Series S sahipleri için oyunun kurallarını değiştirecek. Konsol yalnızca dijital olduğundan, tüm oyunlarınızın yerleşik sabit sürücüye sığması gerekir. Daha önce, Bethesda'nın en son sürümü olan Starfield'ın tam 130 GB gerektirdiğini düşünürsek, yalnızca 512 GB ile ancak üç veya dört AAA oyunu depolayabiliyordunuz. 

Artık Series S'in 1 TB sabit diski, birkaç küçük bağımsız oyunun yanı sıra yaklaşık yedi veya sekiz üst düzey oyuna ev sahipliği yapabileceğiniz anlamına geliyor ve hangi oyunları sileceğinize veya harici bir sabit disk satın alacağınıza karar vermenize gerek kalmadan önce size bir nefes alma olanağı sunuyor.

Ancak yeni olan tek şey depolama değil. S Serisi artık tüketici sonrası geri dönüştürülmüş (PCR) reçinelerden yapılmış çeşitli bileşenleri içeriyor. Çevresel sürdürülebilirlik konusunda farkındalığın arttığı bir çağda bu, Microsoft'un daha yeşil bir geleceğe şapka çıkarmasıdır.

Xbox alışverişine çıktığınızda Series S ve Series X benzer görünebilir ancak önemli farklılıklara sahiptir. Xbox Series S, daha yüksek güçlü Series X'in ekonomik kuzenidir. Bir disk sürücüsüyle birlikte gelmez ve Series X'in 4K yetenekleriyle karşılaştırıldığında daha düşük çözünürlükler (1080p veya 1440p) için tasarlanmıştır. Ancak Series S'in en yeni modeli, en azından depolama alanıyla bu açığı kapatmaya daha yakın.

Yeni Xbox Series S Modeli Daha Fazla Depolama Alanına ve Daha Çevreci Bir Ayak İzine Sahip