Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Yaşam Türk İmam ABD'de Sokak Müzisyenleriyle İlahi ve Kaside Seslendirdi

Türk İmam ABD'de Sokak Müzisyenleriyle İlahi ve Kaside Seslendirdi

Türk imam Dursun Şahin, New York Central Park'ta karşılaştığı sokak müzisyenleriyle ilahi ve kasideler seslendirerek gündem oldu. İşte, o anlar…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk İmam ABD'de Sokak Müzisyenleriyle İlahi ve Kaside Seslendirdi

Türk imam Dursun Şahin, ABD'nin en işlek noktalarından New York Central Park’ta karşılaştığı sokak müzisyenleriyle ilahiler söyleyerek ilgiyi İslam'a çekmeyi başarı. Spontane ve doğal bir görüntü yaratan imam Şahin’in, sokak müzisyeninin çaldığı enstrüman eşliğinde kaside ve ilahiler okuduğu o anlar çevredeki vatandaşların ilgisini çekti. O anlara ait görüntüler, sosyal medya platformlarından paylaşıldı.

Türk İmamın ABD’nin En Kalabalık Bölgesinde İlahi Söylediği Anlar Gündem Oldu

Amerika Diyanet Merkezi İmamı Dursun Şahin'in New York sokak müzisyeniyle spontane ilahi söylediği video viral oldu.

Washington metropol bölgesindeki Müslüman topluluğa hizmet veren Maryland'deki Amerika Diyanet Merkezi'nin Türk İmamı Dursun Şahin'in, New York'ta bir sokak müzisyeniyle birlikte ilahiler seslendirdiği anlar kayda alındı. O görüntüler sosyal medyada dikkat çekti.

Şahin'in ilahiyat çalışmalarının yanı sıra müzik eğitimi de bulunuyor. Samsun İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitiren Şahin, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Türk Müziği alanında yüksek lisans yaptı.

22 yıl boyunca İstanbul Üsküdar Çinili Camii başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerindeki çeşitli camilerde imamlık yaptı. Son altı aydır Amerika Diyanet Merkezi'nde imamlık yapıyor.

New York'un ikonik mekanlarında bir sokak müzisyeninin melodileriyle ilahiler söyleyerek yoldan geçenlerin dikkatini çekiyor ve İslam'a olan ilgilerini artırıyor.

Dursun Şahin, viral olan video için "Müzisyeni duyunca aklıma Nihavent Makamı geldi. Bir şeyler söyleyelim dedim. Müzisyen araya biraz süslemeler ekledi, çok güzel oldu" dedi.

İşte, o anlar…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Lecce Maçı Ne Zaman Hangi Kanalda? İşte İlk 11'ler

Galatasaray Lecce Maçı Ne Zaman Hangi Kanalda? İşte İlk 11'ler