Gaziantep moral evinde yarım asırlık aşk hikayesi

Gaziantep'te yaşayan 82 yaşındaki Ahmet Kılavuz, eşi Sabiha Kılavuz'a konulan ileri seviye alzaymır teşhisi sonrasında onu asla yalnız bırakmıyor.

Gaziantep moral evinde yarım asırlık aşk hikayesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Moral Evi'ne giden bir çift, hem tedavi oluyor hem de eski günlerini yeniden yaşıyor. Ahmet ve Sabiha Kılavuz çifti, 57 yıl önce ailelerin kararıyla evlenmişlerdir. Ahmet, bu kararı bir yıllık askerken öğrenmiştir. Ahmet ve Sabiha mektuplaşarak birbirlerini tanımış ve sevmişlerdir.

Kılavuz çifti, ünlü şair Cemal Süreya'nın dizelerinde anlatılan sevgiyi yaşamaktadır. Şu anda alzheimer hastalığından dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Moral Evi'ne gitmektedirler. Moral Evi, alzheimer hastalarına tedavi ve sosyalleşme imkanı sunmaktadır. Tedavi programları 5 ila 8 saat arasında değişmektedir. Büyükşehir, ayrıca danışanlara ulaşım hizmeti de sunmaktadır.

Sabiha Kılavuz'un alzheimer hastalığı nedeniyle hayatları büyük ölçüde değişmiştir. Ahmet Kılavuz, eşine her konuda destek olduğunu ve ona bakacağını belirtmektedir.

Moral Evi'ne gitmek Sabiha Kılavuz'a mutluluk vermektedir. Orada arkadaşlarıyla zaman geçirmekte, şarkı söylemekte ve el işleri yapmaktadır. Ahmet Kılavuz da eşiyle birlikte Moral Evi'ne katılmaktadır ve orada birlikte spor yapmaktadırlar.

Gaziantep moral evinde yarım asırlık aşk hikayesi