08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Yerel Zonguldak BEÜ Tıp Fakültesi, Prof. Dr. Kemal Karakaya Adına Yeni Amfi ve Toplantı Salonu Açtı

Zonguldak BEÜ Tıp Fakültesi, Prof. Dr. Kemal Karakaya Adına Yeni Amfi ve Toplantı Salonu Açtı

Zonguldak BEÜ Tıp Fakültesi, Prof. Dr. Kemal Karakaya adına yeni amfi ve toplantı salonu açtı. Detaylar haberimizin devamında...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zonguldak BEÜ Tıp Fakültesi, Prof. Dr. Kemal Karakaya Adına Yeni Amfi ve Toplantı Salonu Açtı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Tıp Fakültesi, 2023 yılında vefat eden Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Karakaya adına amfi ve toplantı salonu açtı. Rektör Özölçer, törende yaptığı konuşmada, merhum Karakaya'nın BEUN'da iz bırakmış bir şahsiyet olduğunu dile getirdi. 

Karakaya'yı herkesin hayırla yad ettiğini belirten Özölçer, onun hastalarıyla yakından ilgilenen, saf, temiz ve tam bir Anadolu insanı olduğunu vurguladı. Konuşmasının ardından Karakaya'nın anısına "Taşlar" adlı şiiri okudu. 

Cömert, “Karakaya'yla Tanışmaktan Büyük Memnuniyet Duydum”

Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Cömert ise, Karakaya'yla tanışma ve arkadaşlık hikayelerini anlatarak, onun hayata pozitif bakan, mükemmel bir akademisyen olduğunu belirtti. Kendisiyle tanışma şansı bulduğu için duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Konuşmaların ardından, kurdele kesilerek amfi ve toplantı salonunun açılışı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Kemal Karakaya, 1986 yılında Çorum Lisesi'nden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1993 yılında tıp doktoru unvanını aldıktan sonra uzmanlık eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda tamamladı. 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2006-2023 yılları arasında görev yapan Karakaya, 2011'de doçent, 2017'de profesör oldu. Uzun yıllar kanser tedavisi gören Karakaya, 14 Ağustos 2023'te hayatını kaybetti.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Al Musrati Beşiktaş Taraftarından Özel Bir İstekte Bulundu

Al Musrati Beşiktaş Taraftarından Özel Bir İstekte Bulundu

Sponsorlu bağlantılar