Adana'da Cinayetten Yargılanan Sanık: Biz 1.5 Milyon Liraya Adam Öldürecek Adamlar Değiliz

Adana'da cinayetle yargılanan sanığın ifadesi şoke etti. "Biz 1.5 milyon liraya adam öldürecek adamlar değiliz."

21 Mart 2023 tarihinde Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Tellidere Mahallesi'nde, Mazlum Deniz ve Deniz Ulaş'ın, Mevlüt Karayiğit'i silahla vurarak öldürdükleri iddia ediliyordu. Deniz ve Ulaş'a Ersan E. adlı bir şahsın da saldırıda yardımcı olduğu iddia edilmişti. Şüphelilerin olay yerinden motosikletle kaçtığı güvenlik kameralarıyla sabitlendi. Yakalanan şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi. 

Sanıkların, 2 kişinin azmettirmesi sonucu 1,5 milyon lira karşılığında cinayeti işlediği iddia edildi. 

Üç sanığın yargılanma süreci, 'İştirak halinde kasten öldürme', 'Kasten öldürmeye yardım etme', 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' suçlarından Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Biz 1.5 Milyon Liraya Adam Öldürecek Adamlar Değiliz

Suçlamaları kabul etmeyen, azmettirici olduğu iddia edilen kişileri de öldürülen Mevlüt Karayiğit'i de tanımadığını belirten Deniz Ulaş, motosikletteki kişinin kendisi olmadığını öne sürdü. Müebbet hapis cezası istenen Ulaş, "Hiçbir şekilde suçla ilgim yoktur. Olay günü arkadaşlarla alkol aldık, sonra evde uyumaya başladım. Bu suçu işlemedik. Ayrıca biz 1.5 milyon lira karşılığı adam öldürecek adamlar da değiliz." savunmasını yaptı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluğuna karar verip, duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe erteledi.

İLGİLİ HABERLER