ABD Suriye'deki DEAŞ Mevzilerine Hava Saldırıları Düzenledi

ABD ordusu Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Suriye'de DEAŞ örgütüne ait çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenlendiğini doğruladı.

ABD ordusu Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Suriye'de DEAŞ örgütüne ait çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenlendiğini doğruladı.

Saldırılar 11 Ekim sabahı erken saatlerde gerçekleşti ve bölgedeki çok sayıda DEAŞ kampını hedef aldı.

ABD Saldırısının DEAŞ Operasyonlarına Etkisi

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından X üzerinden yapılan açıklamada, "Saldırılar, DEAŞ'ın bölge genelinde ve ötesinde ABD'ye, müttefiklerine ve ortaklarına ve sivillere karşı saldırı planlama, organize etme ve gerçekleştirme kabiliyetini bozacaktır" denildi.

ABD, bir zamanlar Irak ve Suriye'nin geniş bölgelerini kontrol eden DEAŞ örgütüyle mücadele için 2014 yılında kurulan uluslararası koalisyon kapsamında Suriye'de yaklaşık 900 asker bulunduruyor.

Hava saldırıları, ABD'nin bölgedeki DEAŞ ve diğer militan grupları zayıflatma çabalarının bir parçası. Eylül ayında, ABD güçleri tarafından Suriye'de iki ayrı saldırı gerçekleştirerek DEAŞ ve El Kaide bağlantılı grup Hurras al-Din üyeleri de dahil olmak üzere 37 terörist öldürüldü.

CENTCOM ayrıca hasar tespitlerinin devam ettiğini ancak ilk raporların son saldırılarda sivil can kaybı olmadığını gösterdiğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER