Haşim Safiyuddin Öldürüldü mü? Hizbullah'ın Yeni Lideri Olacaktı! Safiyuddin'e Ulaşılamıyor!

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail tarafından öldürülmesinin ardından, yeni liderin Haşim Safiyuddin olması bekleniyordu. Ancak, son İsrail saldırısının ardından Safiyuddin’e ulaşılamadığı öğrenildi. Peki, Haşim Safiyuddin öldürüldü mü?

Lübnan güvenlik kaynaklarına göre, Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin, İsrail'in hava saldırısının ardından geçen cuma gününden bu yana kayıp.

Haşim Safiyuddin Kayıp!

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın muhtemel halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin’in, saldırı sırasında Marijah'daki yeraltı karargahında olduğu bildirildi.

Lübnanlı bir güvenlik kaynağı, son saldırıdan bu yana Safiyuddin’e ulaşılamadığını ve bu durumun onun kaderi konusunda endişelere yol açtığını bildirdi. 

Safiyuddin’i arama çalışmaları ve durumunun doğrulanması, Beyrut'un güney banliyölerine devam eden hava saldırıları nedeniyle engelleniyor. Kurtarma ekipleri saldırı alanına ulaşamıyor.

Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi, devam eden bombardımanların kurtarma çalışmalarını geciktirdiğini ve Haşim Safiyuddin’in durumunun belirsizliğini koruduğunu bildirdi.

İLGİLİ HABERLER