Justin Bieber Kefiye Taktı! Almanya'nın Sağcı Gazetesi'nin Gözünden Kaçmadı

Almanya'nın sağcı gazetesi Bild, Justin Bieber'ın kefiye taktığını yazdı. Kanadalı pop star neden 'Kefiye' taktı? İşte, hayranlarının merak ettiği sorunun yanıtı ve detaylar!

Almanya'nın sağ görüşlü gazetesi Bild, pop müzik ikonu Justin Bieber'ın Ortadoğu'ya özgü geleneksel bir ‘baş aksesuarı’ olan ‘kefiye’ takmasını manşetine taşıdı.

“Sen Ne Giydiğini Biliyor musun Justin?”

“Sen ne giydiğini biliyor musun, Justin?” sorusunu küçümseyici bir tonla soran Bild Gazetesi, Bieber'ın moda tercihlerinin uygunluğunu sorgularken, daha derin kültürel ve politik etkilerini göz ardı etti.

Öte yandan, haberi gören ve duyan pek çok kişi, giyim tercihlerinin çoğunlukla kişisel inançları veya dünya görüşlerini yansıttığını belirtti.

Kefiye, tarihsel olarak Filistin kültürü ve mücadelesiyle ilişkilendirilse de Kanadalı popçu Justin Bieber'ın kefiyeyi takma tercihi hem bir moda ifadesi hem de Filistin’e politik bir jest olarak görülüyor.

Bieber'ın daha önce İsrail'e verdiği destek, hayranlarından "İsrail için dua edin" dediği sosyal medya paylaşımları da göz önüne alındığında durum daha da karmaşık bir durum aldı.

Bild, eleştirisinde Bieber'ın politik açıklamalar yapmaktan kaçınması gerektiğini ileri sürdü. 

Kamuoyunun Tepkisi Hatırlatıldı

Alman Gazetesi Bild, Justin Bieber'ın 295 milyon Instagram takipçisine dikkat çekerek 30 yaşındaki popçunun etkisinin kamuoyunu yönlendirebileceğini vurguladı. 

Sosyal medyada bu haber tepkiyle karşılandı, kullanıcılar "Almanya 'Almanlaşıyor'" şeklinde yorumlarda bulundu.

Öte yandan, pek çok sosyal medya kullanıcısı Bieber'ın yeni stilini överek, bu imajını destekledi.

İLGİLİ HABERLER