Pakistan'ın Karaçi Havalimanı'nda Peş Peşe Patlamalar: 2 Ölü, 10 Yaralı!

Pakistan'ın Karaçi Havalimanı'nda peş peşe patlamalar meydana geldi. Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Karaçi Havalimanı yakınlarında yabancı uyrukluların konvoyuna yönelik büyük bir patlama meydana geldi.

Karaçi Havalimanı’nda Patlama

Pakistan'ın ticari başkenti Karaçi'deki bir uluslararası havalimanı yakınlarında pazar gecesi geç saatlerde yabancı uyrukluların bulunduğu bir konvoyu hedef alan büyük bir patlamada en az 2 kişi hayatını kaybederken, biri Çin uyruklu olmak üzere 10 kişi yaralandı. 

Karaçi'yi de içine alan Sindh eyaletinin İçişleri Bakanı Zia Lanjar, patlamanın havaalanı dışında yabancı uyrukluları taşıyan bir araçta meydana geldiğini ve 2 kişinin ölümüne yol açtığını doğruladı.

Yaralıların hastaneye kaldırıldığı ancak uyruklarının açıklanmadığı; yaralılardan en az ikisinin kritik durumda olduğu bildirildi.

Yerel yayın kuruluşu Geo News'in yayınladığı görüntülerde, itfaiyecilerin yangını söndürme çalışmaları sırasında hasarlı araçlardan alev ve dumanların yükseldiği görüldü.

İşte, Karaçi Havalimanı patlama anı görüntüleri!

Lanjar, ilk soruşturmaya göre patlamanın el yapımı patlayıcı bir cihazdan kaynaklandığını belirtti. Patlamanın havaalanından birkaç mil uzakta duyulduğu bildirildi.

Sivil Havacılık Otoritesi sözcüsü, tüm havalimanı tesislerinin güvenli olduğunu ve uçuş programlarının etkilenmediğini söyledi.

Geçtiğimiz ay, Pakistan'da yabancı diplomatların konvoyunu hedef alan bir el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda, bir polis memuru hayatını kaybetmişti.

İLGİLİ HABERLER