KPSS Lisans Sınavı Gerçekleşti! Sınava Geç Kalanlar Sınıflara Alınmadı!

KPSS Lisans sınavı bugün gerçekleşti. Sınava geç kalan adaylara iltimas tanınmadı. Detaylar haberimizde...

ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Sınavı'nın Genel Yetenek oturumu, bugün saat 10.15'te başladı. T

Türkiye genelinde 81 ille Lefkoşa'da toplam 135 merkezde gerçekleştirilen sınava 1 milyon 470 bin aday katıldı. Sınavda yaklaşık 300 bin kişi görev aldı. 120 soru için adaylara 130 dakika süre tanınan sınav, saat 12.30'da sona erdi. Bazı adaylar, geç kaldıkları için sınava alınmadı.

Sınava katılan adaylardan biri, ANKA Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Sınava öylesine girdiğini, elinde puan olması için katıldığını dile getirdi. İstediği gibi sonuçlanacağını pek düşünmediğini, bazı uygulamaların usule uygun olmadığını söyledi. Umutlarının olmadığını belirten genç aday, torpilsiz bir yere yerleşemeyeceğini ifadelerine ekledi. 

Diğer aday ise, "Kendimi denemek için giriyorum. İlk KPSS deneyimim olacak. Şansımı deneyeceğim," derken, başka bir aday da "7-8 aydır çalışıyorum. İnşallah emeklerimin karşılığını alırım," şeklinde konuştu. İlk oturumun ardından, saat 14.45'te KPSS Lisans Eğitim Bilimleri oturumu başlıyor. Alan Bilgisi Sınavları 20-21 Temmuz tarihlerinde, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos'ta yapılıyor.

İLGİLİ HABERLER