Almanya Schengen Vizesini Askıya Aldı: Türkiye Listede Değil

Almanya sınır güvenliği politikası kapsamında Schengen vizesi uygulamasında değişikliğe gitti. Peki, Türkiye de vize kısıtlaması getirilen ülkeler arasında mı?

Ankara'daki Alman Büyükelçiliği, tüm Türk vatandaşlarına, yeni getirilen sınır kontrolleri sonrasında vize kısıtlaması getirilmeyeceğini açıkladı.

Alman Büyükelçiliği, resmi X hesabından yaptığı resmi bir açıklamayla, vize verme sürecinin geçmişte olduğu gibi devam edeceğini ve bu durumun vize sürecini etkilemeyeceğini vurguladı.

Türkiye için vize verme süreci her zamanki gibi devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecek.

Güvenlik ve göç politikası nedenleriyle Almanya sınırları içinde geçici sınır kontrolleri uygulanacak. Bu kontroller, ülkeye giriş izni olmayan kişilerin girişinin engellenmesine olanak tanıyacak.

Büyükelçilik ayrıca, tedbirin AB hukukuyla tamamen uyumlu olduğunu ve bu kararın amacının Almanya topraklarına güvenli, düzenli ve yasal giriş sağlamak olduğunu belirtti.

Almanya, 16 Eylül'de tüm kara sınır kapılarında kontroller başlattı. Geçtiğimiz hafta, Alman İçişleri Bakanı Nancy Faeser, tüm kara sınırlarındaki kontrollerin altı ay boyunca yürürlükte kalacağını söyledi. Faeser, düzensiz göç durumu düzelmezse bir süre daha uzatılabileceğini öne sürdü.

İLGİLİ HABERLER