Sokak Hayvanları Düzenlemesi Meclis'te! Saldırgan Köpekler Uyutulacak

Uzun süredir gündemi meşgul eden sokak hayvanları düzenlemesi Meclis'e sunuldu. İşte, alınan son kararlar...

Sokak hayvanları düzenlemesi TBMM'ye sunuldu. Son karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bırakıldı. Sahipsiz ve saldırgan köpeklerin toplatılarak barınaklara alınacağı, burada tedavi görecekleri ve 30 gün içinde sahiplendirilemeyenlerin uyutulacağı biliniyordu. Saldırgan sokak köpekleri için uyutma yani ötanazi işlemine Belediyenin veterinerleri karar verecekti. Peki, son karar ne oldu?

AK Parti tarafından düz Meclis'e sunulan düzenlemede öne çıkan başlıklar belli oldu. İşte, sahipsiz sokak hayvanlarına dair son kararlar!

Sokak Hayvanları Düzenlemesindeki Maddeler

"Yakala-Kısırlaştır-Tut/Sahiplendir" metodu yeni düzenlemeyle yürürlüğe girdi. 

Sokaklarda başıboş gezen tüm hayvanlar belediye ekiplerince toplatılacak. Bakımevlerinde rehabilite edilecekler. 30 gün boyunca sahiplendirme ilanları açık olacak. Bu süreçte sahiplendirilemeyen köpeklerden 'saldırgan olan, bulaşıcı hastalığı olan, hastalığı tedavi edilemeyen ve sahiplenilmesi yasak olan' hayvanlara ötanazi uygulanacak.

Bundan böyle kendi evcil hayvanını veya bir barınak/bakımevinden aldığı hayvanı sokağa bırakmanın cezası 60 bin TL olacak. Ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürenler 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası alacak.

Belediyeler hayvanların korunması, bakılması, rehabilite edilmesi ve sahiplendirilmesi amacıyla hayvan bakımevleri kurmak zorunda kalacak.

Hayvanlar için kaynak ayırmayan belediye başkanı ve meclis üyeleri ve tüm yetkililere 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek.

İLGİLİ HABERLER