Çocuklarda Grip Nasıl Geçer? Evde Gribi Geçirmek İçin Neler Yapılabilir?

Grip mevsimi başladı. Peki, çocuklarda grip nasıl geçer? Grip tedavisi evde doğal yöntemlerle yapılabilir mi? İşte önemli ipuçları…

Grip mevsimi başladı. Peki, çocuklarda grip nasıl geçer? Grip tedavisi evde doğal yöntemlerle yapılabilir mi? İşte önemli ipuçları…

Grip, solunum yollarında görülen (burun, boğaz ve akciğerler) çok bulaşıcı bir viral enfeksiyondur. Grip, bir kişinin bir haftaya kadar kendini oldukça hasta hissetmesine neden olabilir.

Grip Nasıl Tedavi Edilir?

Grip genellikle tıbbi tedaviye ihtiyaç duymaz. Bazen doktorlar grip olan bazı kişilere antiviral ilaç yazabilir. Bu ilaç hastalığın ilk 2 günü içinde verildiğinde en iyi şekilde işe yarar. Grip semptomlarını hafifletebilir ve hastalığı birkaç gün kısaltabilir.

Doktorlar grip için antibiyotik yazmazlar. Antibiyotikler sadece bakterilere karşı etkilidir, virüslere değil.

Peki, çocuklarda grip nasıl geçer? Çocuklarda grip tedavisi evde mümkün mü?

Çocuklarda Grip Nasıl Geçer?

Çocuğunuz grip olursa:

  • Bol sıvı verin. Ateş ve iştahsızlık gripte yaygındır ve dehidrasyona yol açabilir.
  • Çocuğunuzu dergi, kitap, sakin bir müzik ve belki de sevdiği bir film eşliğinde yatakta veya koltukta dinlenmeye teşvik edin.
  • Çocuğunuza titreme veya ateş nöbetleri sırasında kolayca takılıp çıkarılabilecek kat kat giysiler giydirin.
  • Ateş ve ağrılar için parasetamol veya ibuprofen verin . (Doktorunuz söylemediği sürece aspirin vermeyin. Reye sendromu adı verilen nadir ancak ciddi bir hastalıkla bağlantılı olduğu görülmüştür.)
  • Doktorunuz uygun görürse, 6 yaş üstü çocuklara reçetesiz öksürük veya soğuk algınlığı ilaçları verebilirsiniz. Doğru miktarda vermek için paket talimatlarını dikkatlice izleyin. Bu ilaçları 6 yaş altı çocuklara vermeyin çünkü kötü reaksiyonlara neden olabilirler.
  • Soğuk buharlı bir nemlendirici çalıştırmak öksürüğü ve burun akıntısını veya tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olabilir. Her kullanımdan sonra veya günde en az bir kez temizleyin.
  • Bal, 12 aylıktan büyük çocuklarda inatçı öksürüğün hafifletilmesine yardımcı olabilir. Geceleri 1-2 tatlı kaşığı bal verin. 12 aylıktan küçük çocuklara bal vermeyin.
  • Burun tıkanıklığı için:
  • Bebekler için: Buruna birkaç damla tuzlu su damlatın, sonra mukusu bir ampul şırıngayla nazikçe çekin. Bunu günde 2-3 kereden fazla yapmayın ki bebeğinizin burnunun içi şişmesin veya ağrımasın.
  • Daha büyük çocuklara: Günde 3 kez 2'şer püskürtme tuzlu burun spreyi verin.
İLGİLİ HABERLER