En Sağlıklı Uyku Pozisyonları Hangileridir?

Kalp sağlığı, vücut bütünlüğü ve genel sağlık açısından en sağlıklı ve ideal uyku pozisyonları hangileridir?

Sol tarafa dönüp uyumak reflü hastalarına fayda sağlayabilir, ancak kalp üzerinde olumsuz etkileri vardır. Uyku pozisyonları sağlığımızı etkileyebilir. 

Örneğin, sırtınızın altına bir yastık koyup yüz üstü uyumak sırt ağrısına yardımcı olabilir, ancak uyku apnesi semptomlarını da kötüleştirebilir. Yan tarafınıza yatmak uyku apnesi için daha iyi olabilir, ancak omurganıza zarar verdiğini görebilirsiniz.

Kalp rahatsızlığınız varsa, kalbiniz üzerindeki baskıyı artırabileceği için sol tarafınıza yatmaktan kaçınmak isteyebilirsiniz.

Peki, hangi uyku pozisyonu sağlık için en idealidir?

Sol Tarafa Yatmanın Sağlığa Faydaları ve Zararları

Sol tarafa dönüp uyumak, asit reflüsü ve gastroözofageal reflü hastalığı yaşayan kişilere yardımcı olabilir. Ayrıca sol tarafınıza yatmanın kalp üzerinde bazı olumsuz etkileri olabileceğine dair bazı kanıtlar da vardır.

Sağ Tarafa Yatmanın Sağlığa Faydaları ve Zararları

Sağ tarafa dönüp uyumak, kalp sağlığı için daha idealdir. Ayrıca, hamileler için dizleri bükerek sağa dönül yatmak daha rahat ve sağlıklıdır.

Kalp Yetmezliği Olanlar Hangi Pozisyonda Uyumalı?

Kalp yetmezliğiniz varsa, kaçınmanız gereken uyku pozisyonları hakkında doktorunuzla konuşmalısınız.

Kalp yetmezliği olan kişiler için sağ tarafa dönüp uyumak en iyi seçenek olabilir. Uyku apneniz veya solunum problemleriniz yoksa sırt üstü yatmak da bir seçenek olabilir.

Yüzüstü uyumak uyku apnesini ve horlamayı hafifletebilir, ancak boyun ve sırt ağrısına neden olabilir.

İLGİLİ HABERLER