Orionid Meteor Yağmuru Ne Zaman 2024? Meteor Yağmuru Türkiye'den Görülecek mi?

Meteor yağmuru bu yıl belirli dönemlerde gerçekleşiyor. Peki, Orionid meteor yağmuru ne zaman 2024? Meteor yağmuru Türkiye'den görülecek mi?

Astrolojik ve astronomik olaylar vatandaşların yakından ilgilendiği olayların başında geliyor. Muhteşem bir görsel şölen sunan yıldız kayması, Kuzey Işıkları, dolunay, tutulma, meteor yağmuru gibi hadiselerin hangi tarihlerde olacağı ve Türkiye’den izlenip izlenemeyeceği merak konusu. Peki, Orionid meteor yağmuru ne zaman 2024? Ekim ayında meteor yağmuru olacak mı ve Türkiye’den görülecek mi? İşte yanıtı…

Orionid Meteor Yağmuru Ne Zaman 2024?

Meteor yağmuru, bir miktar meteorun gece gökyüzündeki bir noktadan ortaya çıkarak ışık yaydığı gözlemlenen göksel bir olaydır. Orionid meteor yağmuru ise Halley Kuyruklu Yıldızı'nın yörüngesinde bıraktığı parçacıkların, Dünya'nın atmosferine girmesiyle oluşur. Peki, Orionid meteor yağmuru ne zaman 2024?

Ekim ve Kasım aylarında yaşanan Orionid gök taşı yağmuru hadisesi, bu yıl 21-22 Ekim’de gerçekleşecek.

Orionid Meteor Yağmuru Türkiye'den Görülecek mi?

Halley kuyruklu yıldızında gerçekleşecek hadise, 21-22 Ekim tarihlerinde şafak öncesi vakitlerde saatte 15 gök taşı düşmesi ile gerçekleşecek. 

Meteor yağmuru şehir ışıklarından uzak noktalardan izlenebilecek. 2024'te Orionidler'i görmek zor olacak. Ay %77 dolu olacak ve gösterinin çoğunu engelleyecek.

Orionid meteor yağmuru, Türkiye‘den de gözlemlenebilecek.

İLGİLİ HABERLER