Prof Dr. Orhan Şen'den Korkutan Açıklama: Bu İyi Günümüz Bile Değil, Daha Kötüsü Geliyor!

Prof Dr. Orhan Şen'den Korkutan Açıklama: Bu İyi Günümüz Bile Değil, Daha Kötüsü Geliyor! Kuvvetli Yağışlar kapıda! İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye genelinde hava durumunun parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Akdeniz'in Toroslar kesimi, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Hakkâri ve Şırnak hariç), Bursa, Bilecik çevrelerinde yerel sağanak, gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. 

Yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu bölgelerinde toz taşınımı bekleniyor. 

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Batı bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde, doğu kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek. 

Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı, Kuzey Ege kıyılarıyla Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde de kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı açıklamada, İstanbul'da 33 dereceyi bulan sıcaklıkların nemle birleşerek 39-40 derece hissedildiğini belirtti. 

Şen, bu hafta sıcaklıkların düşmeyeceğini, yeni bir sıcak hava dalgasının pazar günü İstanbul’a ulaşacağını ifade etti. Eylül'ün 15'ine kadar sıcak havaların devam edeceği uyarısında bulundu. 

Nemin yüksek olmasının orman yangınları riskini azalttığını, 40 dereceyi bulan bölgelerde yangın tehlikesinin devam ettiğini söyledi. Anadolu'da ise yerel yağışların görüleceğini ekledi.

İLGİLİ HABERLER