20 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Dünyanın En Uzun Yılanı Ağlı Piton Nedir? 7 Metre Uzunluğu, 158 KG Ağırlığı ile İşte Dünyanın En Büyük Yılanı!

Dünyanın En Uzun Yılanı Ağlı Piton Nedir? 7 Metre Uzunluğu, 158 KG Ağırlığı ile İşte Dünyanın En Büyük Yılanı!

Tüm dünyayı etkileyen ve şaşırtıcı bir olay yaşandı: Dünyanın en uzun yılanı yakalandı! Ağlı piton cinsinden yakalanan bu yılan toplam 7 metre, 158 kilogram ağırlığında… İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünyanın En Uzun Yılanı Ağlı Piton Nedir? 7 Metre Uzunluğu, 158 KG Ağırlığı ile İşte Dünyanın En Büyük Yılanı!

Kansas City’de dünyanın en uzun yılanı ağlı piton yakalandı! 7,67 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun yılanı, toplam 158 kilogram ağırlığında bulunuyor. 

Medusa adı verilen yılanın bugüne kadar görülen dünyanın en uzun yılanı olduğu tespit edildi. Öncesinde yakalanmış en büyük yılan bir burma pitonuydu ve sadece 5,6 metreydi. 

Her ne kadar dünyanın en büyük yılanı olarak kayıtlara geçse de kendisini geçen bir yılan olup olmadığı henüz bilinmiyor. Medusa yani dünyanın en büyük yılanı Kansas City’de The Edge of Hell (Perili Ev)’de ziyaret edilebiliyor. 

Ağlı Piton Nedir? Dünyanın En Büyük Yılanı Hangi Özelliklere Sahip? 

dunyanin-en-uzun-yilani-agli-piton-nedir

Pitongiller familyasından olan Ağlı Piton, Güney Doğu Asya bölümüne özgü bir yılan türü olarak bulunuyor. 9 metreye kadar uzanan türleri olduğu tahmin edilmekte olup dünyanın en uzun yılanı olarak 7,67 metre boyutunda en son ele geçirildi. 

Ağırlıkları 150 kilogramı geçen ağlı pitonlar, dünyanın en ağır ikinci yılan türü oluyor. Ortalama uzunlukları 1.5 – 6 metre arasında değişebiliyor. Bölge insanları tarafından 8 metreden uzun oldukları görülse de bilim insanları tarafından bu kanıtlanabilmiş değil. 

Yaşam yerleri arasında; Myanmar, Bangladeş, Kamboçya, Tayland, Malezya, Vietnam, Filipinler, Endonezya gibi bölgeler bulunuyor. Daha çok nehir gibi sulak alanlarda bulunup bu yılanların 2-4 yıl içerisinde türediği biliniyor. 

Yaban domuzu, misk kedileri, geyik ve maymunlar gibi hayvanlarla beslendikleri düşünülüyor. Evcil kedi, ördek ya da tavuk gibi kümes hayvanlarını da yaşam alanına göre yiyebiliyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
30 Ağustos Resmi Tatil Mi? 30 Ağustos 2024 Zafer Bayramı Hangi Güne Denk Geliyor?

30 Ağustos Resmi Tatil Mi? 30 Ağustos 2024 Zafer Bayramı Hangi Güne Denk Geliyor?

Sponsorlu bağlantılar