19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Gümüş 30 USD Direncini Kırmakta Zorlanıyor

Gümüş 30 USD Direncini Kırmakta Zorlanıyor

Son iki haftadır yükselişini sürdüren ons gümüş, 30 USD seviyesindeki kritik direnci bir kez daha aşamadı ve dün bu seviyeden keskin bir şekilde geri çekildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gümüş 30 USD Direncini Kırmakta Zorlanıyor

Geçtiğimiz hafta 30 USD direnci ons gümüş için kritik bir eşik haline gelmişti ve bu hafta da bu seviyeyi izlemeye devam ediyoruz. Gümüş, geçtiğimiz haftayı güçlü bir yükselişle kapatmış olsa da, bu hafta 30 USD civarında doji mumlarla başlamıştı. Doji mumlar genellikle kararsızlığı işaret ettiği için, direnç bölgesinde üst üste gelen bu mumlar, dün yaşanan satış baskısının bir göstergesi olabilir.

30 USD direncini aşabilmek için yatırımcıların cesur davranmaları gerekebilir. Eğer piyasa alım yönünde güçlü bir ivme kazanırsa, bu direnç rahatlıkla aşılabilir. Ancak, ons gümüşün mevcut hareketleri, bu önemli direnç seviyesindeki kararsız mumların direnci geçmeyi zorlaştırdığını gösteriyor.

Dün yaşanan yüzde 3 civarındaki düşüş, kritik direnç seviyesinde gerçekleştiği için kısa vadeli görünümü olumsuz etkiledi. Eğer bu hafta 30 USD seviyesinin altında bir kapanış yaşanırsa, önümüzdeki hafta da benzer bir baskının devam etme olasılığı artabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Küçükçekmece'de Metrobüs Kazası: 10 Kişi Yaralandı

Küçükçekmece'de Metrobüs Kazası: 10 Kişi Yaralandı

Sponsorlu bağlantılar