08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem İZSU ve GDZ Elektrik Genel Müdürleri Serbest Bırakıldı

İZSU ve GDZ Elektrik Genel Müdürleri Serbest Bırakıldı

İzmir'de yaşanan elektrik faciasıyla ilgili dün aralarında İZSU ve GDZ Elektrik'in Genel Müdürlerinin de bulunduğu 9 kişi için tutuklama talebinde bulunulmuştu. Akşam saatlerinde karar verildi. Genel Müdürler serbest bırakıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İZSU ve GDZ Elektrik Genel Müdürleri Serbest Bırakıldı

Türkiye gündeminde oturan İzmir Konak'taki elektrik akımı faciası, aramızdan iki can aldı. Olayla ilgili İZSU ve GDZ Elektrik genel müdürleri ve birçok kurum çalışanının ihmali ortaya çıktı. İzmir Bayraklı Adliyesi'nde savcılık ifadeleri alındı ve toplamda 9 kişinin tutuklanması talep edildi. Son dakika kararında, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik A.Ş. Uğur Yüksel serbest bırakıldı. Karar, dün gece saatlerinde İzmir’de kutlanırken, hayatını kaybeden vatandaşların yakınları ve kamuoyu genelinde birçok vatandaş bu karara tepki gösterdi.

Serbest Bırakıldılar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, mahkeme sürecini adliyeden takip etti. Bu olayın kendilerine bir ders olduğunu ancak herkesin adalet aradığını belirten Tugay'ın bu sözlerini mahkemede serbest bırakılan Yüksel ve Erdoğan da destekledi.

Verilen karar kapsamında aralarında İZSU Genel Müdürü Erdoğan ve GDZ Elektrik A.Ş. Genel Müdürü Yüksel’in de bulunduğu yedi isim adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. GDZ Elektrik A.Ş çalışanı olan iki isim için ise ev hapsi kararı verildi. Kararla birlikte Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı ve Yapım İşleri Sorumlusu Uzman Alper Doğan’a elektronik kelepçe takılmasına karar verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Renault 2024 İlk Yarı Sonuçları Belli Oldu!

Renault 2024 İlk Yarı Sonuçları Belli Oldu!

Sponsorlu bağlantılar