16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem OVP'de Enflasyon Tahminleri Artarken, Büyüme Beklentileri Düşürüldü

OVP'de Enflasyon Tahminleri Artarken, Büyüme Beklentileri Düşürüldü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'ı duyurdu. Program çerçevesinde, 2024 yılı için büyüme tahmini yüzde 4'ten yüzde 3,5'e revize edildi. Aynı dönemde enflasyon beklentisi ise yüzde 33'ten yüzde 41,5'e yükseltildi. Ancak cari açık tahmini, bu yıl için yüzde 3,1'den yüzde 1,7'ye indirildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
OVP'de Enflasyon Tahminleri Artarken, Büyüme Beklentileri Düşürüldü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıda 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'ı (OVP) tanıttı. Açıklamada, büyüme hedeflerinde bir düşüş, enflasyon tahminlerinde ise bir artış dikkat çekti.

Toplantıya ekonomi yönetimi ve iş dünyasından temsilcilerin katıldığını belirten Yılmaz, Orta Vadeli Program’ın Türkiye ekonomisinin gelecek üç yılındaki yol haritasını nasıl şekillendireceğini, belirlenen politika çerçevesini ve uygulama stratejilerini paylaştı. Yılmaz, ekonomik istikrarı sağlamak ve sürdürülebilir büyümeyi desteklemek amacıyla belirlenen politikaların ve reformların, önümüzdeki yıllar içinde ekonomiyi yönlendireceğini vurguladı.

OVP'nin, makroekonomik politika hedefleri, reform öncelikleri ve uygulama takvimini ortaya koyduğunu ifade eden Yılmaz, dezenflasyon sürecinin 2024 yılının Haziran ayında başladığını belirtti. Programın ana hedeflerinin enflasyonu tek haneye indirmek, yatırım ve istihdamı artırmak, üretim ve ihracatı desteklemek ve geliri toplumun tüm kesimlerine adil bir şekilde dağıtmak olduğunu söyledi.

Yılmaz ayrıca, brüt uluslararası rezervlerin 26 Mayıs 2023’te 98,5 milyar dolar seviyesinden 23 Ağustos 2024’te 150,4 milyar dolara yükseldiğini belirtti ve bu verilerin, Orta Vadeli Program'ın ekonomik hedeflerine ulaşma yolunda atılan önemli adımları yansıttığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan Bitcoin Dağıttı! Hackerlar İş Başında

Erdoğan Bitcoin Dağıttı! Hackerlar İş Başında

Sponsorlu bağlantılar