20 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Taksicilikte Devrim: Yeni Nesil Taşıma Çözümleri

Taksicilikte Devrim: Yeni Nesil Taşıma Çözümleri

İBB UKOME toplantısında, taksi sayısının artırılması önerisi kabul edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Taksicilikte Devrim: Yeni Nesil Taşıma Çözümleri

İktidar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında uzun yıllardır tartışılan taksi sorununda yeni bir adım atıldı. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin toplantısında,  ‘Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ne ilişkin öneri ele alındı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün'ün yönettiği toplantıda, İstanbul'da 2 bin 500 yeni taksinin hizmete sunulmasını öngören teklif oy birliğiyle kabul edildi. Yeni sistemin uygulama tarihi ve taksilerin ihale süreci, Eylül ayında yapılacak İBB Meclisi oturumunda karara bağlanacak.

Yeni sistemde, taksiler sadece İBB lisanslı dijital çağrı uygulamaları ve entegre taksi durakları üzerinden yolcu alabilecek, yol boyunca rastgele yolcu alımı yapılamayacak. Ödemeler yalnızca kredi kartı ve İstanbulkart ile yapılacak, dijital çağrı uygulamaları taksicilerden komisyon alacak ancak yolculardan komisyon bedeli talep edilmeyecek. Ayrıca, yeni taksilerde güvenlik bölmesi de bulunacak.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, yeni uygulama ile taksi yolculuklarının başından sonuna kadar izlenebilir olacağını belirterek, “Bu sistemle hem taksi şoförleri hem de yolcular açısından uçtan uca denetlenebilir bir yapıyı hayata geçirmiş olacağız. Böylece, taksicilerin yolcuyu kabul etmemesi gibi şikayetlerin önüne geçebileceğiz. Tamamen dijital bir süreç olacağı için herkes ödeyeceği ücreti bilecek ve dijital ücretlendirme sayesinde hırsızlık gibi adli suçların minimum seviyeye çekileceğini düşünüyoruz.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel'den Tayfun Karaman'a Tam Destek

Özgür Özel'den Tayfun Karaman'a Tam Destek

Sponsorlu bağlantılar