HABER.COM
Haber.com Siyaset Meloni ile Erdoğan, Ortadoğu Meselesini Görüştü

Meloni ile Erdoğan, Ortadoğu Meselesini Görüştü

İtalya Başbakanı Meloni, Ortadoğu’da süregelen gerginlikler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı İtalya’ya davet etti. İki lider dün telefon görüşmesi yaptı. İşte, iki liderin görüşmesinde öne çıkanlar!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meloni ile Erdoğan, Ortadoğu Meselesini Görüştü

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İtalya-Türkiye Hükümetlerarası Zirvesi'nin yeni oturumu için 2025'in ilk yarısında İtalya'yı ziyaret etmesi için davette bulundu. 

Meloni – Erdoğan Görüşmesinde Neler Konuşuldu?

İtalyan hükümeti, İsrail'in kendini savunma hakkının yeniden teyit edilmesini içeren tartışmaları vurgulayan bir açıklama yayınladı. Ancak Meloni, Ortadoğu'daki devam eden çatışmalardan etkilenen sivil nüfusa yönelik insani yardımın acilen artırılması gerektiğinin altını çizdi. İki lider, Gazze ve Lübnan'da ateşkesin savunulması konusunda karşılıklı bir taahhütte bulundu.

Türkiye İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Erdoğan, İtalya'nın İsrail'in bölgedeki eylemlerine verdiği yanıtı takdir etti ve Türkiye'nin Orta Doğu'da barışı teşvik etme yönündeki devam eden çabalarını vurguladı. Meloni'yi Ankara'nın Birleşmiş Milletler'deki İsrail'e silah satışını durdurma girişimini desteklemeye çağırdı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası toplumun İsrail saldırganlığını durdurmak için birlikte hareket etmesinin önemini vurguladı ve İtalya'nın, Türkiye'nin BM'de İsrail'e silah satışını durdurma girişimine verdiği desteğin bu çabayı güçlendireceğini kaydetti" denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Roblox Türkiye Ofisini Açıyor: Erişim Engeli Getirilmişti

Roblox Türkiye Ofisini Açıyor: Erişim Engeli Getirilmişti