08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Yerel Cunda Esnafından Midilli’yi Tercih Eden Turistlere Sitem: Bizim Yerimize Onlara Kazandırıyorlar

Cunda Esnafından Midilli’yi Tercih Eden Turistlere Sitem: Bizim Yerimize Onlara Kazandırıyorlar

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bağlı tatil cenneti Cunda Adası, bu yaz zam cenneti olurken, karşı yakadaki Midilli Adası, yerli turist tarafından daha uygun bulunuyor. Bu durum, Cunda esnafını çileden çıkarmış durumda.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cunda Esnafından Midilli’yi Tercih Eden Turistlere Sitem: Bizim Yerimize Onlara Kazandırıyorlar

Ayvalık ve Cunda da tıpkı Çeşme ve Bodrum gibi pahalı bir yaz sezonu geçiriyor. Oteller, restoran ve kafeler, alışveriş vs. derken yerli turistin tatil için ayırdığı bütçe tüm bunlara yetmiyor. Cunda yerine Yunan Adası olan ve feribotla 1 saatten kısa sürede varılan karşı yakadaki komşu Midilli Adası'nı tercih eden binlerce kişi, gümrük kapısı önünde metrelerce kuyruk oluşturuyor.

Sosyal medya Cunda Adası esnafının isyan etmesi başlığını tartışıyor…

Cunda Esnafı Dertli…

Bir Cunda esnafı o kareyi sosyal medya hesabından paylaşarak, "Biz Cunda'da sinek avlıyoruz; millet milli sermayeyi Yunanların cebine dolduruyor" notunu düştü. Cunda esnafının bu isyanı sosyal medya kullanıcıları tarafından topa tutuldu.

Malum, aşırı(!) pahalı fiyatlar Cunda'nın değişmez gerçeği. Vatandaş da haliyle daha uygun fiyatlarla aynı tatili belki de daha huzurlusunu karşı yakada yapabilecekken, seçimini buna göre yapıyor.

Cunda Adası ile Midilli Adası doğası ve manzarasıyla birbirine çok benziyor. Ortalama fiyatlara bakarsak; Cunda’da bir top dondurma 50 ila 100 TL arasında değişiyor. Butik otel ve pansiyonlar ateş pahası ki, 4 odalı otelin gecelik fiyatı 10 bin lirayı buluyor. Midilli Adası’nda ise konaklama, yeme-içme-alışveriş ve eğlence kalemlerinde fiyatlar çok daha uygun.

Güleryüz, profesyonellik, muhteşem doğa ve manzara ve huzur da cabası!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
15 Temmuz Bankalar Açık mı? Bankalar Yarın Tatil mi?

15 Temmuz Bankalar Açık mı? Bankalar Yarın Tatil mi?

Sponsorlu bağlantılar