İsrail, Beyrut yakınlarındaki Hizbullah karargahına saldırdı: Ölü sayısı 700'ü geçti

İsrail, Beyrut yakınlarındaki Hizbullah karargahına saldırdı. Lübnan’da son saldırıların ardından ölü sayısı 700'ü geçti!

İsrail, Beyrut'un Dahiyeh banliyösünde Hizbullah'ın merkezi komuta karargahını hedef aldı ve burada bulunan binaları yerle bir etti. İsrail televizyonu, saldırının hedefinin Hamas lideri Hasan Nasrallah olduğunu bildirdi. Sağlık bakanına göre, Pazartesi'den bu yana Lübnan'da İsrail hava saldırılarıyla ölü sayısı 700'ü geçti.

Hizbullah Karargahına Saldırı

İsrail ordusu Cuma günü, Beyrut'taki Hizbullah'ın merkez karargahına hava saldırısı düzenlediğini , saldırıda güneydeki bir bölgedeki binaların yerle bir edildiğini, gökyüzüne turuncu ve siyah duman bulutlarının yükseldiğini bildirdi.

Beyrut'un Dahiyeh banliyösünde gerçekleşen saldırı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BM'ye hitaben yaptığı konuşmada İsrail'in Hizbullah'a karşı kampanyasının devam edeceğine dair yemin etmesinden kısa bir süre sonra gerçekleşti. Patlamadan kısa bir süre önce, daha önceki saldırılarda öldürülen kıdemli bir komutan da dahil olmak üzere üç Hizbullah üyesinin cenazesi için banliyöde binlerce kişi toplandı. 

Yetkililer, İsrail'in Lübnan sınırındaki bir köyde düzenlediği hava saldırısında dokuz kişilik bir ailenin öldürüldüğünü, Lübnan'ın artan ölü sayısı, on binlerce kişinin evlerini terk etmesi ve İsrail ile Hizbullah arasında topyekün bir savaş olasılığıyla mücadele ettiğini belirtti.

Hedefe Ulaşana Kadar…

Netanyahu, BM'de yaptığı konuşmada, İsrail hedeflerine ulaşana kadar "Hizbullah'ı zayıflatmaya devam edeceğini" söyledi ve açıklama, uluslararası toplumun desteklediği ateşkes için umutları daha da azalttı.

Sağlık Bakanı Firass Abiad, Cuma sabahı İsrail saldırılarında en az 25 kişinin öldüğünü ve bu hafta Lübnan'daki ölü sayısının 720'nin üzerine çıktığını söyledi. Ölenler arasında düzinelerce kadın ve çocuğun da bulunduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERLER